Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van ez a befőttes lecsó, hogy...

Van ez a befőttes lecsó, hogy kell elkészíteni? Nincs ráírva. Bolti, befőttesüvegben, lecsó. Piros, és darabkák úsznak benne. Egyedül vagyok meg még leszek is, muszáj felélnem a spájzt. De hogy csináljam ezt ehetőre?

Figyelt kérdés
2017. aug. 2. 06:49
 1/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, ha valaki megmondja kerek perec az egyenes választ.
2017. aug. 2. 06:50
 2/9 A kérdező kommentje:
Valaki?
2017. aug. 2. 07:23
 3/9 anonim ***** válasza:
95%

Ehető az már most is.

A kérdés már csak, hogy mit akarsz készíteni belőle.

2017. aug. 2. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
77%
Eheted így is, vagy felmelegíted, vagy fözöl bele tojást, rizst, teheted húsra is - amit csak gondolsz, az üvegben már megfött, ehetö lecsó van.
2017. aug. 2. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
95%
Virslivel, tojással feljavíthatod, de magában is kész étel.
2017. aug. 2. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Szálára vágott hagymát dinsztelj pici olajon, bele egy kis karikára szelt kolbászt/virslit/sonkát (ami van vagy amit akarsz! Nagyon kevés vízzel felengeded, 1-2 perces forrás után az üveg tartalmát ráöntöd, és azzal is össze forralod.

Ha akarsz külön főzöl mellé egy marék rizst, leszűröd, és azt is belekavarod!


Ha nem kolbászt, hanem darált húst teszel bele, és rizst nem!!!, akkor a fenti módon elkészített kaját kifőzött tésztára, makarónira is öntheted feltétként tökéletes!

2017. aug. 2. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
92%

Attól is függ, hogy hogyan van eltéve. Ha natúr lecsó, abban nincs hagyma. Ekkor hagymát pirítasz kicsi zsiradékon /esetleg füstölt szalonna kockákkal indítod/, erre öntöd rá az üveges lecsót. Lehet bele tenni kolbászt, virslit, rizst, tojást, amit akarsz. Összefőzöd, kész.

Üveges lecsóból készíthetsz lecsós szeletet /hagymás pörkölt alapon elkészíted a húst, és mielőtt kész, ráöntöd a lecsót. Kicsit összefőzöd, eheted rizzsel, főtt krumplival/, de én sült lecsós csirkét is szoktam készíteni belőle. Ekkor befűszerezed a csirke darabokat, tepsibe rakod, megszórod felaprított vöröshagymával /esetleg szalonna kockákkal/, és nyakon öntöd a lecsóval. Sütés közben locsolgatod. A család szereti.

2017. aug. 2. 09:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! (Valakinek véletlenül csak kék kezet nyomtam, bocsi. :D)
2017. aug. 2. 09:42
 9/9 anonim ***** válasza:

A bolti konzerv lecsó mindig hagyma nélküli. általában csak 30 % paprikát tartalmaz, szóval eléggé paradicsomos.

Az, aki a hagymás alapot írta, jól tette, mert csak akkor lesz belőle lecsó, ha arra tesszük rá. a hagyma elengedhetetlen része a lecsónak.

A füstölt szalonna ( a hagyma előtt kisütve ), nagyon jó ízt ad neki,és ettől az alaptól kezdve lehet tojásos,kolbászos, rizses, nokedlis... ésatöbbi ésatöbbi.

érdemes több variációt is kipróbálni.

(de, nagyon zárójelben, itt van a friss lecsó szezonja, a helyedben inkább azt választanám, ha a konzerv elfogy )

2017. aug. 2. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!