Bodybuider módre előre elkészíteni az ételeket?
Elég messzire mentel otthonról egyetem miatt, kollégista lettem. Ez azt jelenti, hogy mostantón sajátmagamra kell főznöm, mosnom stb... Magyarul olyan dolgokat csinálni amit elkényeztetett tizenévesként nem nagyon kellet csinálnom és ha csináltam is mindig volt segítségem.
Az étkezést a lehető legegyszerűbben leszeretném tudni, ezért azt találtam ki, hogy a bodybuilderekhez hasonlóan kb 5 napra előre elkészíteném az ebédemet és vacsorámat, a reggelire meg valami egyszerűt ennék.
Szerintetek ez jó ötlet? Valaki csinálja?
Pár embernek elmondtam, de ők hülyeségnek tartották.
(Sérülés miatt nem kondizok 6 hónapja, de az előtt rendszeresen jártam a terembe, onnan jött az ötlet)
A testépítők (igen, magyarul így van) nem tudtam, hogy mindent előre elkészítenek - ennek mi értelme? Tényleg elég nagy hülyeség, mert szerintem nagyon unalmas lehet egy nap beállni a konyhába, és 5-6 órát arra vesztegetni el, hogy kifőzöl egy heti menüt, porciózod és lefagyasztod.
Sokkal egyszerűbb 2-3 napokra készíteni az ételt, fél-1 órája szerintem mindenkinek van főzni, sütni. Plusz én este mindig előkészítem a másnapi reggelimet - saláta sok-sok hüvelyessel vagy gabonával, zabkása olajos magvakkal, gyümölcsökkel, zöldségek + avokádókrém, padlizsánkrém, zöldségszendvicsek vagy wrap-ek, smoothie-k, shake-ek zöldségekből, gyümcsölökből olajos magvakkal vagy gabonákkal dúsítva ezek remekül elállnak másnap reggelig.
Egy úgy értettem, hogy több rizst főzől, több húst sütsz és több zöldséget párolsz..., hogy kb 3-5 napi adag kijöjjön belőlle. Ez nem tart sokáig, inkább az tartana sokáig, ha mindennap megkéne ismételned a főzést.
És ezeket bedobni a hűtőbe.
1x már megcsináltam, de megkérdőjeleték, hogy mért csináltam... ezért raktam ki a kérdést...
Nekem teljesen mindegy ha ugyan azt eszem pár napig, nem fordítok nagy figyelmet az evésre.
Pedig az kifejezetten egészségtelen, ha 3-5 napig ugyanazt eszed, mert a tested nem jut hozzá a szükséges vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz, zsírsavakhoz (omega 3-6-9), antioxidánsokhoz, rostokhoz, stb.
Az említett menüben pl. van elég fehérje, de szinte minden másban szegény. Hosszútávon egyenlő a megbetegedéssel, ha ennyire egyoldalúan étkezel.
Pont ezért raktam ki a kérdést, hogy megtudjam a hátulütőit :D. Persze minden sütésnél mást csinálnék, így 3-5 napos váltással változnak a menü, plusz a reggelivel meg a folyadékkal lehet variálgatni.
Még jöhetnek az ellen vetések vagy tanácsok... mert kezdés vagyok főzés terén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!