A zabpelyhet, hogy lehet a legehetőbben elkészíteni?
Mi így készítjük : 1 pohár (2 dl) aprószemű zabpehely,1 pohár tej, 1 pohár víz, 2 ek. cukor . csipet só.
Mindent összekeverni, 3-4 percre a mikróba tenni. 2 perc után megállítani és átkeverni.
Tejére kakaópor, vagy faháj ízlés szerint.
Hidegen még finomabb, addig megdagad egy kicsit.
persze, ha gyorsan kell hűtésre nincs idő, de a következő alkalomra már lehet hűtöttet is csinálni.
"minél hamarabb minél többet be lehessen lapátolni"
Ennekigy mi értelme van, nem zabálni kell, mert attól cska bajod lesz, normális ember nem tömi magát az étellel.
Ledarálva, natúr joghurtba egy kis fehérjével.
Vagy akár Ledarálva egy kis vízzel meginni, akár fehérjével akár anélkül.
Miért is lettem lepontoza ? Csak a kérdésre válaszoltam, hogy készítjük mi.
A mennyiség a kérdezőre tartozik, hogy mennyit szeretne egyszerre elfogyasztani. Szíve joga többet vagy kevesebbet enni.
Nem az ítélkezés a tisztünk, hanem, ha lehet hasznos választ adni.
A hasznosságot pedig a kérdező tudja a legjobban megítélni, nem a kóbor ítészek...
én felforralt vizet öntök rá, annyit, hogy épp ellepje. Attól megduzzad. Majd görög joghurtot lapátolok rá, elkeverem. És azt raksz hozzá amit akarsz.
Ha pl csokisan akarod akkor 2-3 kocka csokit raksz hozzá és úgy öntöd rá a forró vizet, elkevered. És amikor megdagadt, akkor a joghurtot.
Lehet hozzá rakni, fahéjat, szerecsendiót, porított szegfűszeget, darabolt gyümölcsöket, aszalt gyümölcsöket, lehet hozzá rakni édeskét, cukrot, mézet. Azzal variálod amivel akarod.
Nekem ez a legegyszerűbb, ha forró vízzel felöntöm, majd letakarom. Így is megpuffad. Nagy szemű helyett a törtet preferálom, jobban "masszásodik".
Igazából akkor a legjobb, ha mefőzöd, de nyersen is eheted, csak önts rá tejet, ès ízesítsd amivel akarod. Règebben ettem simán, kókusztejjel, isteni finom (csak drága).
Főzèsnèl èn csak vizet használok, egy csipet sóval, amíg megiszom a reggeli kávèt, meg is fő. 1 csèsze zabpehelyhez 3 csèsze vizet adok. Utána szoktam turbózni mèzzel, aszalt gyümölccsel, kókusz reszelèkkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!