A zabpelyhet, hogy lehet a legehetőbben elkészíteni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Én 30 gr. Zabpelyhet szoktam natúr joghurttal elkeverni, hogy olyan kásás állagú legyen, ehhez rakok pici folyékony édesítőt, és szoktam bele tenni málnát, vagy darabolok bele sárgabarackot, vagy villával összetörök egy banánt és azt teszem bele. Aztán hagyom 10-15 percig állni, addig megpuhul.
A lényeg, hogy finom, apró szemű zabpelyhet vegyél, mert az fele annyi idő alatt felszívja a nedvességet, így hamarabb ehető. Ja, meg azért "minél több belapátolásával" vigyázz, mert a zab elég laktató.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Kinek mi.
Meg lehet főzni tejbegrízhez hasonló állagúra is, nekem úgy jön be a legjobban.Akkor szoktam hozzá banán pürét keverni+banándarabokat.
Van,hogy mogyoróvajat vagy nutellát is keverek hozzá ízesítésként.
De főzésnél is fel lehet használni. Sütésnél is, tésztáknál a liszt egy részét zabpehelyre cserélni..Sok variáció van.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ez emberfüggő. Van, aki simán, gyorsan megeszi a 20 dkg zabból készült kásáját (mi az, hogy nem lehet belőple sokat enni? dehogynem. még ez is nagyon kevés étel, ha engem kérdezel, kivéve, ha tele van nyomva tartalmasabb dolgokkal, kókusz, dió, vaj, mazsola), van, aki utálja a zabot és nem megy le sehogysem. Aki nem bírja a térfogatos ételt, az pl. süssön belőle islert, az kompaktabb. De van, aki bedönti nyersen és annyi.
De aki utálja a zabot, az talán egyen mást, vannak még szimpatikus összetett szénhidrátforrások, ha a zab különösen jónak látszik is az értékei alapján. Én pl. nem szeretem a zabot (csak rántottában és sütikben pici mennyiségben), de a kölest igen.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ha nem a sok tiszta zabpehely a cél kevés zsír mellett, mint pl. sok testépítőnél, akkor leírhatom a családi zabkásareceptet is.
13 dkg zab, 5 dkg mazsola, 5 dkg kókusz, ízlés szerint alma vagy más gyümölcs, sok vízben alaposan megfőzve. Ez pont egy reggeli a párom számára, de ő nagy reggelit tart, amivel épp kihúzza a 9 óra fizikai munkát s bicajozást ebédig. Másnak több alkalomra is elég lehet, nyilván.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!