Mangold szár recepteket keresek, de nem találok (? )
Csak a szár felhasználása érdekel, viszont akárhol keresek, csak a leveléhet találok recepteket. Akerben rengeteg szármangold nö, és szeretném felhasználni, de nem tudom, hogyan lenne a legjobb.
Ezért kérem, aki ismer ilyet, legyen szíves, ossza meg velem.
Elöre is köszönöm, aki segít.
A zellerszárnak nincs spenótíze, hanem erőteljes zeller íze van.szerintem is.A mángolddal ugyanez a helyzet.
A levél és a szárai egy tőről fakadnak, nem is lehet más ízük.
Ok, csak azért vagyok ennyire meglepödve, mert mindenhol azt olvastam, hogy olyan, mint a spárga - és még csak véletlen sincs köztük hasonlóság!
Szóval nagyon más ízre számítottam és ezért nem tudtam hová tenni a dolgot!
Szerintem csak az elkészítése hasonlít a spárgához.
Úgy értem, hogy amit spárgából el lehet készíteni,azt mángoldból is, de az íze mindig mángoldos lesz.
Egy trükk : Hogy ha előfőzöm, a főzővízbe mindig teszek a só mellé egy kis kanál cukrot és egy gerezd fokhagymát csak úgy héjastól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!