Mangold szár recepteket keresek, de nem találok (? )
Csak a szár felhasználása érdekel, viszont akárhol keresek, csak a leveléhet találok recepteket. Akerben rengeteg szármangold nö, és szeretném felhasználni, de nem tudom, hogyan lenne a legjobb.
Ezért kérem, aki ismer ilyet, legyen szíves, ossza meg velem.
Elöre is köszönöm, aki segít.
Jó, hogy eszembe juttattad :D
Ezt még magamnak mentettem el, mert van nekem is a kertbe bőven: [link]
Még én se próbáltam ki, de vegyesen serpenyős zöldséghez már kevertem, abba finom édeskès volt.
Ha te is találsz valamit elküldgeted :)
Ugyanúgy, mit a zellerszár, salátákba nagyon jól felhasználható. Persze nem olyan intenzív, mint a zellerszár, hanem kellemes, szolíd ízű.
Tényleg kár lenne kidobni.
Köszi a válaszokat.
Ami inkább érdekelne, az a fött/párolt elkészítési mód - állítólag spárgaszerü az eredmény, de ebben elég szkeptikus vagyok.
Viszont arra nem is gondoltam, gogy nyeresen, salátákba is felhasználható!
Csőben sült mángold gombával.
A gyenge mángold szárakat 2 cm-es darabokra vágom.(kb.70 dkg mángold és 25 dkg csiperke gomba)
A gombát felszeletelem.
Kevés vajon külön-külön megpárolom.
5 dkg vajból, 5 dkg lisztből, fél liter tejjel besamellt főzök, ha besűrűsödött,leveszem a tűzről és 2 db tojást valamint 10 dkg reszelt sajtot keverek bele, sózom, egy kevés szerecsendiót reszelek bele.
Egy tűzálló tálba teszem a megpárolt mángoldot,a gombát személyenként egy db felszeletelt főtt tojást , sózom, borsozom, ráöntöm a mártást és a tetejére szórok még egy kis sajtot,
180° hőlégkeverésen addig sütöm amíg a teteje pirulni kezd.
A mángold szárnak spenót íze van. Sőt a mángold levélnek is spenót íze van.
Én a mángold levelet ugyanúgy készítem főzeléknek mint a spenótot.
A zellerszárnak zeller íze van.
A mángold szárnak van spenót íze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!