S. O. S Legyszi irjatok gyors spenot martas recepteket. Kenyer, zsomle nelkul?
ami van otthon
Spenot(fagyasztott,leveles)
Tejfol
Tej
Tejszin
Tojas
Krumpli
Liszt
Fokhagyma
Hagyma
Koszonom szepen
A fagyasztott spenótot egy lábasban kiolvasztod, megsózod (kb 1 kg fagyaszott spenóthoz 1 teáskanál só), kevés tejet öntesz rá és kis lángon fözöd kb fél órát. Füszerként tehetsz bele még örölt borsot, meg fokhagymát is.
Közben 1 púpos evökanál lisztet kikeversz kb 1 dl tejjel, és állandóan kevergetve a spenóthoz öntöd és együtt felforralod. A keverést ne hagyd abba, mert könnyen leég. Ha besürüsödött, akkor leveszed a tüzröl, megkóstolod, ha kell teszel még hozzá valamennyi sót (meg 1-2 teáskanál cukor is jó bele), ha jónak érzed, akkor már tálalhatod is.
Vagy tükörtojással vagy fött tojással szokás tálalni, de néhol bundáskenyeret adnak mellé.
Mi bundas kenyerrel szeretjuk,ezert sem szeretnem alapanyagnak hasznalni a kenyeret sem suritesre sem semmire.
Es ugy nem jo,ha a tejjel egyutt teszem fel kiolvadni,es folni egyszerre?
Koszonom szepen
CSinálsz egy fokhagymás rántást, arra teszed az összevagdalt (ha mirelitből készíted a kiolvadt) spenótot és a tejet. Sóval ízesíted.
Mi is bundáskenyérrel szeretjük, ettől még szoktam bele tenni tejben áztatott zsömlét is.
Az egyik kedvencem.
Spenótba nem kell cukor (Jézusom, ez nem sóska!) viszont kell bele bors és fokhagyma jócskán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!