Miért süpped le a piskótatésztám?
Mindent recept szerint csinálok, a sütőben szépen felkel, aztán pedig vagy még a sütőben menet közben kezd visszaesni, vagy pedig amikor kiveszem a sütőből.
(Nem nyitom ki a sütőt hamar, kb 25 perc után nézem meg először...)
akkor valószínű ez lehet a probléma.
Ha ilyen magas hőfokon sütöd akkor a hirtelen hőtől elkezd szépen puposodni majd összeesik..
Én 160 fokon sötöm.majd közép időbe kicsit feljebb rakom.majd a vége fele megint vissza
A piskótát alsó-felső sütésen 170°-on szoktam sütni. A hőlégkeverés szerintem nem tesz jót túl hirtelen emelkedik. Halvány zsemleszínűre kell sütni.
A mikor készen van, (tűpróba) egy sütőpapírt megszórok kristálycukorral, és a piskótát fejjel lefelé ráborítom, nem veszem ki a formából míg ki nem hűl. Így a levegő nem tud kiszökni a tésztából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!