Milyen édességet tudok készíteni ananászból?
ananászos babapiskóta
Hozzávalók:
2 doboz ananász konzerv (vagy 3 db friss ananász + 4 dl ananászlé)
500 gr tejföl
15 dkg mazsola
250-300 gr babapiskóta (tojás mentes)
250 ml növényi habtejszin
Izlés szerint egy pici rumaroma
2 evőkanál porcukor vagy szőlőcukor (izlés szerint)
Elkészités:
Az ananászt apró darabokra vágjuk. Az ananász levéhez hozzáadjuk a rumaromát
(ez elhagyható) és beletesszük a babapiskótát, hogy megszivja magát a lével.
A mazsolát vizbe áztatjuk. A tejszinből kemény habot készitünk és
hozzákeverjük a tejfölt, majd belekeverjük a megdagadt mazsolát és az
ananászt. Cukorral izesitjük.
Egy tálba az ananászos masszából teszünk egy réteget, majd az áztatott
babapiskótát. Ezt a rétegelést folytatjuk, amig el nem fogy az alapanyag.
A legteteje a massza legyen.
Ha elkészültünk hűtőbe tesszük és legalább egy napig állni hagyjuk, hogy jól
összeérjen és egy picit megkeményedjen.
Tálalás: desszertes tálkákba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!