Ugye Ti sem így készítitek a gulyást?!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Ha ők ezt a gyomorforgató cuccost megeszik, ám egyék. Sőt, hívják, aminek csak akarják. De könyörgöm, ne nevezzék eredeti, autentikus magyar gulyásnak!!!
Mi is eszünk sokféle ételt sokféle néven (pl. az előttem említett polpetti, a kínai ételek, kebab, stb.), mégsem mondjuk, hogy ez az igazi, eredeti, autentikus recept, legtöbben tisztában vagyunk vele, hogy az eredeti hazájában ezt eészen másképpen, mi több, más hozzávalókból készítik.
ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ
Neeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Elöljáróban: én sem igy fözöm a gulyást!
Viszont nyugaton a goulash/Goulasch NEM a gulyást jelenti, hanem a pörköltet, igy érthetö, hogy nem leves jellegü ételt pordukálnak.
A szürkemarha meat ugyanannyira jó elnevezés, mint a bacon szalonna, söt még jobb, mert a szürkemarha egy bizonyos marhafajta húsa, a bacon meg csak annyit jelent, hogy szalonna - igy a magyarok által használt elnevezés sokkal nagyobb hülyeség.
A zacskóban nyomorgatás a hús pacolása: füszerekkel összekeverik a húst és ebben hagyják állni, a nyomogatással meg kevergetik közben, hogy jobban felvegye az izeket. (Mellesleg igen jó módszer húsok elökészitésére - igaz, hogy nem gulyáshoz/pörkölthöz).
Mellékesen a filmben szereplö csipesz hasznos annak, aki rendesen tudja használni, mert a húsvillát és a fözökanalat is helyettesiti.
Az meg, hogy egyenként teszegeti az olajba a húskockákat, arra vezethetö vissza, hogy egész nyugaton elterjedt az a tévhit, hogy ha az összes húst egyszerre belerakja valaki, akkor az úgy nem tud megpirulni.
A 9:18-asnak meg csak annyit, hogy ez nem tudom, miért lenne gyomorforgató kaja - aki ennyire elfogult, azzal nem érdemes szóba sem állni fözésügyileg. (Egyébként ar ezen az oldalon is olvastam több vitát, hogy hogyan kell a bolonyai mártást EREDETI módon késziteni - és a leirtaknak még annyi köze sincs az olaszhoz, mint ennek a gulyásnak a magyarhoz!)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
tegnap 23:37-es: az a "dobozos lötty" húsleves, ott nem leveskocka van szokásban, hanem már feloldva lehet kapni.
Az orsótészta meg nem annyira furcsa, ha tudod, hogy a gulyás külföldön nem a gulyáslevest, hanem a pörköltet jelenti,az orsótészta a nokedli/tészta helyett van hozzá. (De MO-on is létezik tarhonyás hús, ez leginkább ez meg a pörkölt tésztával között van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!