Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ugye Ti sem így készítitek a...

Ugye Ti sem így készítitek a gulyást?!

2010. máj. 22. 22:47
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
hát ezen besírtam szürkemarha meat :SSSS
2010. máj. 23. 00:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit Hannibal Lecter féle Goulash ez szerintem...
2010. máj. 23. 00:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/29 anonim ***** válasza:
2010. máj. 23. 00:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/29 anonim ***** válasza:
52%
Most mit hisztiztek? Azt hiszitek az itteni külföldi kaják pont olyanok mint ott kint? Jézusom...Mellesleg mi magyarok polpettinek hívunk egy milánói makarónival tálalt sajtal és sonkával töltött rántotthúst. Az olasz polpetti pedig húsgombócokból áll...na most akkor nyírjanak ki, vagy mi?
2010. máj. 23. 02:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Csak jót poénkodtunk meg eltátottuk a szánkat rajta egyébként igazad van.De nem kell leharapni a kobakunkat.
2010. máj. 23. 03:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
Külföldi főzőműsor(német):a szakács kiváló lecsót főzött,majd telepakolta szeletelt téliszalámival!:)
2010. máj. 23. 05:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/29 anonim ***** válasza:
66%

Ha ők ezt a gyomorforgató cuccost megeszik, ám egyék. Sőt, hívják, aminek csak akarják. De könyörgöm, ne nevezzék eredeti, autentikus magyar gulyásnak!!!

Mi is eszünk sokféle ételt sokféle néven (pl. az előttem említett polpetti, a kínai ételek, kebab, stb.), mégsem mondjuk, hogy ez az igazi, eredeti, autentikus recept, legtöbben tisztában vagyunk vele, hogy az eredeti hazájában ezt eészen másképpen, mi több, más hozzávalókból készítik.

2010. máj. 23. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/29 anonim válasza:
100%

ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ

Neeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!

2010. máj. 23. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/29 anonim ***** válasza:
63%

Elöljáróban: én sem igy fözöm a gulyást!


Viszont nyugaton a goulash/Goulasch NEM a gulyást jelenti, hanem a pörköltet, igy érthetö, hogy nem leves jellegü ételt pordukálnak.


A szürkemarha meat ugyanannyira jó elnevezés, mint a bacon szalonna, söt még jobb, mert a szürkemarha egy bizonyos marhafajta húsa, a bacon meg csak annyit jelent, hogy szalonna - igy a magyarok által használt elnevezés sokkal nagyobb hülyeség.


A zacskóban nyomorgatás a hús pacolása: füszerekkel összekeverik a húst és ebben hagyják állni, a nyomogatással meg kevergetik közben, hogy jobban felvegye az izeket. (Mellesleg igen jó módszer húsok elökészitésére - igaz, hogy nem gulyáshoz/pörkölthöz).


Mellékesen a filmben szereplö csipesz hasznos annak, aki rendesen tudja használni, mert a húsvillát és a fözökanalat is helyettesiti.


Az meg, hogy egyenként teszegeti az olajba a húskockákat, arra vezethetö vissza, hogy egész nyugaton elterjedt az a tévhit, hogy ha az összes húst egyszerre belerakja valaki, akkor az úgy nem tud megpirulni.


A 9:18-asnak meg csak annyit, hogy ez nem tudom, miért lenne gyomorforgató kaja - aki ennyire elfogult, azzal nem érdemes szóba sem állni fözésügyileg. (Egyébként ar ezen az oldalon is olvastam több vitát, hogy hogyan kell a bolonyai mártást EREDETI módon késziteni - és a leirtaknak még annyi köze sincs az olaszhoz, mint ennek a gulyásnak a magyarhoz!)

2010. máj. 23. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/29 anonim ***** válasza:
63%

tegnap 23:37-es: az a "dobozos lötty" húsleves, ott nem leveskocka van szokásban, hanem már feloldva lehet kapni.

Az orsótészta meg nem annyira furcsa, ha tudod, hogy a gulyás külföldön nem a gulyáslevest, hanem a pörköltet jelenti,az orsótészta a nokedli/tészta helyett van hozzá. (De MO-on is létezik tarhonyás hús, ez leginkább ez meg a pörkölt tésztával között van)

2010. máj. 23. 22:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!