Csikós tokány, nem kevertem fehéredésig a húst, elrontottam?
Hagymát megdinszeltem, rá a piros paprika, majd a húst és kicsit megkevertem, majd rá a víz....
Nagyon elrontottam így ugye? :(
Nem is értem h felejthettem el... 🙁
Nagyot nem vétettél, a végeredmény is bizonyítja. Azért jó a hagymán fehéredésig fedő alatt hagyni a húst, hogy előbb adja ki a saját levét, majd süljön vissza zsírjára. Ekkor lehet egy kicsit lepirítani is, azaz pörkölni. Ilyenkor érdemes a pirospaprikát és fűszereket hozzáadni, és kellő mennyiségű vízzel (ha van alaplével) felönteni, de csak módjával, vagyis éppen csak ellepje.
Pirospaprikával nem lehet lepörkölni, mert hamar odaégne.
Továbbiakban is állandóan figyelni kell a lé mennyiségét, oda nem kapjon, hisz' a pirospaprika úgy sűrít, mint a liszt, és nagyon hamar besűrűsödik a szaft.
Csak segíteni szeretnék, nem kifogásolni bárki bevált más módszerét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!