Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nagyon, nagyon sós csirkepörkö...

Nagyon, nagyon sós csirkepörköltöt ki lehet valahogy javítani?

Figyelt kérdés
Kezdő vagyok a konyhában és sajnos nagyon elsóztam a tejfölös csirkét. Ki lehetne valahogy javítani, hogy ne keljen az egész fazék kaját kidobni?
2017. júl. 17. 22:11
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
74%
Sótlan krumplit főzz hozzá. Az sokat elvesz belőle.
2017. júl. 17. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
8%
Tegyél a szaftjába egy karéj kenyeret, az magába szívja a sót.
2017. júl. 17. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
66%
esetleg higíthatsz is rajta vízzel.
2017. júl. 17. 22:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
68%
Első választ adom. Pucolj meg és kockázz fel krumplit és főzd bele, felszívja, ráadásul illik is bele. A vizes ötlet is működik, de az felhigítja, a krumpli viszont dúsítja.
2017. júl. 17. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
22%
A szódabikarbóna a legjobb megoldás erre. 2-3 kanállal tegyél bele és jól keverd össze.
2017. júl. 17. 23:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
39%
És ha még tejfölt teszel bele az is elvesz belőle
2017. júl. 17. 23:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
10%
Ecet vált be nálam erre a célra, nagyon keveset, szinte cseppenként a 20%-osból, kóstolni, amíg nem lesz jobb.
2017. júl. 18. 00:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
67%
Vedd ki a húsokat, és mosd le róluk a sót bő csapvízzel, majd csinálj másik pörköltalapot a húsokhoz.
2017. júl. 18. 00:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
70%
Sótlan rizst adsz hozzá köretnek, az leginkább segíteni szokott.
2017. júl. 18. 06:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem is a legjobb megoldás, ha kiszeded a húsokat és egy friss pörköltalapot készítesz, természetesen só nélkül.

A hagymát az elején kis vízzel, fedő alatt jól főzd el, mert már a hús gyakorlatilag megfőtt. A sűrű paprikás szaftban lassan főzd tovább, és majd meglátod mennyi só oldódik ki a húsokból, és aszerint fűszerezed tovább.

A majd belekerülő tejföl is sokat tompít a sós ízen, ezt is kalkuláld be.

2017. júl. 18. 07:18
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!