Nagyon, nagyon sós csirkepörköltöt ki lehet valahogy javítani?
Figyelt kérdés
Kezdő vagyok a konyhában és sajnos nagyon elsóztam a tejfölös csirkét. Ki lehetne valahogy javítani, hogy ne keljen az egész fazék kaját kidobni?2017. júl. 17. 22:11
1/15 anonim válasza:
Sótlan krumplit főzz hozzá. Az sokat elvesz belőle.
2/15 anonim válasza:
Tegyél a szaftjába egy karéj kenyeret, az magába szívja a sót.
3/15 anonim válasza:
esetleg higíthatsz is rajta vízzel.
4/15 anonim válasza:
Első választ adom. Pucolj meg és kockázz fel krumplit és főzd bele, felszívja, ráadásul illik is bele. A vizes ötlet is működik, de az felhigítja, a krumpli viszont dúsítja.
5/15 anonim válasza:
A szódabikarbóna a legjobb megoldás erre. 2-3 kanállal tegyél bele és jól keverd össze.
6/15 anonim válasza:
És ha még tejfölt teszel bele az is elvesz belőle
7/15 anonim válasza:
Ecet vált be nálam erre a célra, nagyon keveset, szinte cseppenként a 20%-osból, kóstolni, amíg nem lesz jobb.
8/15 anonim válasza:
Vedd ki a húsokat, és mosd le róluk a sót bő csapvízzel, majd csinálj másik pörköltalapot a húsokhoz.
9/15 anonim válasza:
Sótlan rizst adsz hozzá köretnek, az leginkább segíteni szokott.
10/15 anonim válasza:
Szerintem is a legjobb megoldás, ha kiszeded a húsokat és egy friss pörköltalapot készítesz, természetesen só nélkül.
A hagymát az elején kis vízzel, fedő alatt jól főzd el, mert már a hús gyakorlatilag megfőtt. A sűrű paprikás szaftban lassan főzd tovább, és majd meglátod mennyi só oldódik ki a húsokból, és aszerint fűszerezed tovább.
A majd belekerülő tejföl is sokat tompít a sós ízen, ezt is kalkuláld be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!