Mihez kezdjek egy kb 25 cm csontos karajjal? Feldarabolni nem tudom, valahogy egyben kéne megsütni. Kaptam anyósomtól, betettem a fagyasztóba.
Hosszú, hegyes késsel felszúrod, és egy bőrétől megfosztott füstölt kolbászt dugsz bele, sütés közben esetenként locsolgatni kell.
De csinálhatsz belőle pl. "zsebes karajt" is:
Most már, hogy betetted a fagyasztóba, tényleg csak egyben tudod megsütni. Ahogy az előző válaszoló írta, kolbásszal töltött karajt (mifelénk lőtt karajnak hívják, egyébként csabai karaj a hivatalos neve). Itt találsz recepteket hozzá:
Egyébként nem nehéz feldarabolni. Egy éles késsel könnyen ki lehet csontozni, a csontból aztán lehet orjalevest készíteni, a kicsontozott karajt meg fel lehet szeletelni, és adagonként, család nagyságától függően 2-4-6 szeletenként lefagyasztani. Ha van rajta szűzpecsenye, az meg különleges csemege lehet, akár egyben sütve, akár szűzérmeként.
Örülök, hogy legalább neked tetszik a válaszom.
A notórius lepontozók mostanában vadásznak rám, de ha a kérdező szerint jó a válaszom, a többi nem lényeg. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!