Lehet valahogy "feldobni" egy tonna sült csülköt?
Na, közben találtam valami rettentő gusztát, vajon ehhez jó lenne az én szerencsétlen maradékom? A zsíros részt-bőrt eltávolítanám persze.
Egy részéből darálva csinálhatsz egy finom húspástétomot is. Darálj mellé 2-3 főtt tojást. fűszerezd ízlésetek szerint, mustár, kis tejföl, hogy krémes legyen, és már kész is.
Melegszendvicsre isteni finom húskrém, főleg, ha még sajttal is megszórjátok, ami ráolvad.
De hidegen péksüteménnyel is finom.
- nyugodtan le is fagyaszthatod
- paradicsom mártás, stb. mellé tökéletes
- jó lesz felkockázva:
Spencer-féle hagymás babhoz,
babgulyáshoz,
brassóiba,
Pékné módra
Gyúrj egy kenyértésztát
Nyújtsd ki kerekre a tésztát, mintha pizzát csinálnál. Kend meg mustárral, majd tegyél bele apróra vágott hagymát és felkockázott csülköt. Mehet bele vegyesen húsos és zsíros rész is. Hajtsd félbe lepénynek, nyomkod össze a szélénél, picit szurkáld meg, majd süsd meg sütőben.
Szerintem nagyon finom.
Nekem is hasonló ötletem lenne, mint az utolsónak. Nekem is kelt tészta receptem van, de azt rúdban kell csinálni, mint a kalácsot.Nagyon finom, és napokig puha marad.
Ha érdekel a tészta receptje , szívesen megírom.
huha, mennyi szuper ötlet, köszönöm mindegyiket :)
utolsó válaszoló, igen, kérem szépen azt a receptet
és még egyszer köszönöm a tippeket, a jövőben mindet hasznosítani fogom.
Írom a receptet, ne lepődj meg a mennyiségeken, de errefelé ennyiből csinálják, és bármilyen füstölt hússal, kolbásszal szalonnával nagyon népszerű. Ebből négy tekercs lesz, de természetesen felezheted is a mennyiséget.
Az eredeti recept: 1 kg liszt, 25 dkg margarin, fél deci olaj, 1 mokkáskanál só, 2 evőkanál cukor (ez is a tésztába ) 2 db kocka élesztő, és kb fél liter tej.
Az élesztőket 1 púpozott ek. cukorral, kb másfél deci tejben felfuttatjuk.,margarint langyosra olvasztjuk, hozzáöntjük az olajat. ezeket a liszttel, sóval, cukorral összekeverjük. Ezután hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, és kezdjük összegyúrni. még annyi tejet adunk hozzá, hogy közepes állagú legyen. Jól kidolgozzuk, és letakarva meleg helyen kb másfél órát kelesztjük.
ha megkelt, a tésztát négy részre osztjuk, és egyenként kb 1 centis vastagságúra nyújtjuk.A tölteléket, elosztva (füstölt darabolt csülök jelen esetben )elrendezzük a tésztán, és ,mint a kalácsot feltekerjük.
Sütés előtt még a tepsiben fél órányit pihentetjük. A tetejét tejjel lekenjük, és lassú tűznél, kb 35-45 percig sütjük.Sütőtől is függ.
Hidegen, melegen rendkívül finom, puha, ízletes és laktató.
Aki esetleg más füstölt dologgal készítené, azokat kissé meg kell párolni,(kolbász, nyers sonka, kolozsvári szalonna )leszűrni, kihűteni, és úgy tenni a tésztára.
Ehhez a mennyiséghez kb 60-70 deka füstölt termék kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!