Bográcsozók! Muszáj a babgulyás alá füstölt szalonnát sütni? Nem szeretjük a füstölt izt, és minden recept ugy irja.
Ez kimondottan ízlés kérdése, egyáltalán nem muszáj Anélkül is lehet nagyon finomat főzni.Én pl soha nem teszek bele. Füstölt hússal (csülökkel ) a bablevest készítem, ami más jellegű, mint a gulyás.
Bátran állj neki simán pörköltalapra feltenni a húst.
Ha marhahúsból készül, egyáltalán nem kell bele, de sertéshúshoz se. Sokan úgy szeretik. De az már inkább füstölt csülkös bableves. Nekem speciel mindkettő jöhet, vegyesen is.
Úgy vagyok vele, mint a Pom-Pom mesében Gombóc Artúr a csokival, minden fajtáját imádom.
A bográcsos kajákat azért kezdik úgy, hogy szalonnát pirítanak, mert amikor még a határban a juhászok, bojtárok, csikósok, stb. stb. külön zsírt nem cipeltek magukkal. Ha főzni akartak, akkor ezzel a módszerrel "csináltak" maguknak.
Másrészt, ha nem szereted a füstölt ízt, akkor már csak arra kell vigyáznod, hogy a bogrács alá ne fával, hanem gázzal tüzelj, mert a fa is ad át a kajának bizonyos füstöt...
Akkor viszont már szinte felesleges bográcsozni...
3-as vagyok.
Ennek igazán örülök, a bográcsozásnak mindig különleges hangulata van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!