Végtelenül kezdő vagyok! Így kell lekváros tésztát csinálni?
1. Felforralok vizet fazékban. MENNYIT? SIMA VÍZ VAGY KELL BELE VALAMI?
2. Beleteszem a spagetti tésztát.
3. Amikor megfőtt, leszűröm. HONNAN TUDOM HOGY KÉSZ?
4. Lekvárt teszek mellé. VALAMI MÁS?
Gondolom, száraztésztáról van szó.
Mennyi legyen a víz? Annyi, amennyiben elég hely van a tészta számára, de nem feleslegesen sok.
Mondjuk, ha magadnak készíted csak, egy 3-4 literes fazék bőven elég.
Amikor a víz már forr, sózd meg, s egy icipic olajat is tehetsz bele.
Elsózni így nem lehet az ételt, nincs gond, ha megszalad a kezd.
Olaj arra jó, hogy ne tapadjon össze a tészta, s tényleg csak egy kevéske kell.
Egy evőnaálnyi elég.
Onnan tudod, hogy jó, hogy óvatosan kiveszel egy szálat, s megkóstolod.
A csomagoláson rajta van, meddig kell főzni. Ez az újraforrástól értendő (a tészta lehűti a vizet)
Ha liszt ízű, kemény, akkor még főnie kell. Akkor az igazi, hag fogkemény.
Tehát már nincs lisztes íze, nem törik a fogad alatt, nem roppan, de van azért tartása.
Erre rá kell érezni, elsőre nem baj, ha nem ilyen lesz.
Mi magyarok szeretjük túlfőzni a tésztákat. Ha tovább hagyod, más nem történik vele, minthogy túl puha lesz.
Van két nagy vallási felekezet. Az egyik szerint, amikor kész a tészta, hideg vízzel le kell öblíteni.
A másik szerint semmiképpen. Én az utóbbit képviselem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!