Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Végtelenül kezdő vagyok! Így...

Végtelenül kezdő vagyok! Így kell lekváros tésztát csinálni?

Figyelt kérdés

1. Felforralok vizet fazékban. MENNYIT? SIMA VÍZ VAGY KELL BELE VALAMI?

2. Beleteszem a spagetti tésztát.

3. Amikor megfőtt, leszűröm. HONNAN TUDOM HOGY KÉSZ?

4. Lekvárt teszek mellé. VALAMI MÁS?


2017. júl. 11. 17:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
88%

Gondolom, száraztésztáról van szó.

Mennyi legyen a víz? Annyi, amennyiben elég hely van a tészta számára, de nem feleslegesen sok.

Mondjuk, ha magadnak készíted csak, egy 3-4 literes fazék bőven elég.

Amikor a víz már forr, sózd meg, s egy icipic olajat is tehetsz bele.

Elsózni így nem lehet az ételt, nincs gond, ha megszalad a kezd.

Olaj arra jó, hogy ne tapadjon össze a tészta, s tényleg csak egy kevéske kell.

Egy evőnaálnyi elég.

Onnan tudod, hogy jó, hogy óvatosan kiveszel egy szálat, s megkóstolod.

A csomagoláson rajta van, meddig kell főzni. Ez az újraforrástól értendő (a tészta lehűti a vizet)

Ha liszt ízű, kemény, akkor még főnie kell. Akkor az igazi, hag fogkemény.

Tehát már nincs lisztes íze, nem törik a fogad alatt, nem roppan, de van azért tartása.

Erre rá kell érezni, elsőre nem baj, ha nem ilyen lesz.

Mi magyarok szeretjük túlfőzni a tésztákat. Ha tovább hagyod, más nem történik vele, minthogy túl puha lesz.

Van két nagy vallási felekezet. Az egyik szerint, amikor kész a tészta, hideg vízzel le kell öblíteni.

A másik szerint semmiképpen. Én az utóbbit képviselem.

2017. júl. 11. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 Dzseri ***** válasza:
31%
miért nem hosszúmetéltet főzöl lekváros tésztának?
2017. júl. 11. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
62%
Felforralod a vizet és beleöntöd a tésztát. Kb. duplája legyen a víz. Csak só kell a vízbe, olaj nem, mert az úgy is a víz tetején marad. Ha újra felforr, leveszd a tűzről, lefeded, néha megkevered. Ha megduzzad, akkor kiveszel egy szál tésztát, ketté vágod, ha belül már nem fehér, akkor kész. Ha nem elég tojásos a tészta, akkor kell langyos vízzel leöblíteni, mert különben összeragad.
2017. júl. 11. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! Holnap lesz rá szükségem. :)
2017. júl. 11. 22:44
 5/14 anonim ***** válasza:
0%
wow
2017. júl. 12. 07:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
83%
Én mákot (eper) vagy darált diot (barack) is tennék a lekvár mellé.
2017. júl. 12. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
40%
Azzal azért remélem tisztában vagy, hogy ha lekvárt összekeversz spagettivel, abból még nem lesz ehető kaja.
2017. júl. 12. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 A kérdező kommentje:
Hát a lekváros tészta az pont olyan, hogy tészta és mellé lekvár, nem? :P
2017. júl. 12. 19:52
 9/14 A kérdező kommentje:
vagy akkor maximum tojásostésztát csinálok lekváros helyett
2017. júl. 12. 20:00
 10/14 anonim ***** válasza:
51%
Ugye ez a kerdes nem komoly?
2017. júl. 12. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!