Házilag szeretnék fondantot készíteni tortára de hogyan is kell csinálni?
1. ipari megoldásra:
1. házilagos megoldásra:
Fondant készítés: 25-30 dkg kristálycukorhoz 1-1,5 dl vizet adunk és néhány csepp ecetet, majd keverés mellett melegítjük, amíg a cukor feloldódik. Forrás közben már nem szabad keverni, de az anyagnak folyamatosan forrnia kell. A szirup eleinte habosan fő és gyorsan szétpattanó buborékokat vet. Ahogy sűrűsödik az oldat, a felszínen egyre nagyobb buborékok lesznek, amelyek hólyagosak, de nem pattannak szét. A főzési idő néhány perc és ha az állag megfelelő, a szirupból kivett mintát vízbe cseppentve, az a vízben összeáll, golyót formál. Ekkor ízesíthetjük kávéval, kakaóval, aromával. Felhasználáskor a szirup tetejére kevés vizet öntünk és kikeverjük, majd gőz fölött addig melegítjük, amíg megolvad, ha túl sűrű egy kevés vizet adhatunk hozzá. A fondant ezután a tésztalap közepére öntjük és széles késsel szétkenjük. Óvatosan dolgozzunk vele, mert gyorsan szárad. (www.nlcafe.hu)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!