Miért ment ossze a tej a meggylevesbe?
Figyelt kérdés
Az előbb mindent frissen felbontva kezdtem meggylevest főzni. Egyhőmérsékletű volt a tej is és a meggybefőtt is, mégis ahogy beleöntöttem a tejet, egyből ossze ment. az ízén nem éreztem, hogy a tej rossz lenne.2017. júl. 8. 12:50
1/6 anonim válasza:
A meggy savtartalma miatt kicsapódott a fehérje a tejből.
2/6 A kérdező kommentje:
és ettől még ehető vagy öntsem ki?
2017. júl. 8. 13:20
3/6 anonim válasza:
Ha legközelebb meggylevest akarsz készíteni egy kevés tejben keverj simára 1-2 evőkanálnyi keményítőt (vagy lisztet, esetleg tejszín ízű pudingport) először ezzel forrald fel a levest, és csak ezután öntsd hozzá a többi tejet.
4/6 anonim válasza:
Szerintem ehető.
Én leszűrném a meggyet és botmixerrel simára keverném
5/6 anonim válasza:
Ez csak optikai hiba, ettöl még ehetö, és ízre sem rossz.
A keményítös/lisztes ötlet jó, müködik.
6/6 A kérdező kommentje:
köszi :)
2017. júl. 8. 20:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!