Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miert ragad ossze a rizs...

Cintikeeeeeeeeeee kérdése:

Miert ragad ossze a rizs amikor fozom?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nem tudok rajonni miert ragad ossze az egesz rizs mikor csinalom.. Valamit tuti nem jol csinalok, kerlek segitsetek, adjatok tanacsot! Elore is koszi

2016. jún. 22. 00:49
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
37%
Miért baj, ha összeragad? Sokan úgy szeretik. Nyilván olyan fajta, ami ragad. Vegyél másmilyen rizst, ami nem ragad. Jázmint pl.
2016. jún. 22. 00:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
2016. jún. 22. 01:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
53%

"Miért baj, ha összeragad? Sokan úgy szeretik."


AZÉRT baj, mert a kérdezö NEM úgy szereti!!!!

2016. jún. 22. 07:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
56%
Nem tudom hogy csinálod, de ha nem így, próbáld ki :) olajon pirítsd meg amíg üveges (átlátszós) nem lesz, és utána főz meg.
2016. jún. 22. 07:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
22%

Arányaiban sokkal több vízbe rakd fel főni, mintha tésztát főznél, mert a rizs főzés közben kb. duplájára dagad.


Többször belekavarok mire megfő, és ha kell, akár menet közben is pótolom a főzővizet, ezért nem árt, ha egy edényben van forró vized kéznél!

És amikor megfőtt, leszűrtem, egy kis folyóvízzel leöblítem, utána forgatom át pici olajon!!!


Nekem így, ezzel a módszerrel nem ragad össze, szép, pörgős marad a főtt rizs!!

2016. jún. 22. 07:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
Fajtától is függ, de nekem akkor szokott összeragadni, ha nem lobog eléggé a víz.
2016. jún. 22. 07:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
64%
Olajon piríts meg. És utána kétszer annyi vízzet önts rá, sózd meg, és többet ne kavard meg. Fedő alatt addig főzd, míg a víz el nem tűnik, és a fedőről a vízcseppek lukakat nem csinálnak. Ha leveszed a tűzhelyről még pár percet maradhat fedő alatt, amíg az összes vizet fel nem szívja.
2016. jún. 22. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
Jól mosd át mielőtt elkezded főzni, kétszeres víz, fedő alatt, kis lángon, utána letakarva hagyod legalább negyed órát, majd villával átkevered.
2016. jún. 22. 08:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 Alain Delon ***** válasza:
0%
Azért, mert nem a jó minőségű rizset vetted meg.
2016. jún. 22. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
0%
Mert amikor kész van, akkor egyben áll az egész. Át kell keverni és akkor szétjön.
2016. jún. 22. 08:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!