Szeletelt sertescombból mit szoktatok csinálni?
Gratulálok annak a mesterszakácsnak, aki felszúrja a szeletelt sertéscombot.
Hozzám is jöhetne egész grillcsirkét sütni csirkeaprólékból.
Meg is lehet tölteni a szeleteket hagyományos töltelékkel, de azt göngyölthúsnak hívják.
Egyébként sokféleképpen lehet felhasználni, natúran, lecsós, gombás,. karfiolos, zöldbabos, tojásos szeletnek.
Mindegyiknek van neve is általában, Bakonyi a gomás, Dubarry a karfiolos,Temesvári a zöldbabos, Holstein módra készült a tükörtojásos sertés szelet.A Budapest szelet pl májas-zöldségragus , és nagyon finom.
Ez csak pár példa, de gyakorlatilag mindennek felhasználható. Az egyszerű rántottszeletet is lehet nagyon sokféle módon elkészíteni, akár a hús pácolásával, akár a panír változatossá tételével.
A natúrsültet is fel lehet dobni, különféle mártásokkal, szószokkal, akár gyümölcsösekkel, akár zöldségesekkel.
Uram bocsá' még vadasmártást is szoktam mellé készíteni, zsemlegombóccal.
Univerzális alapanyag, csak keresni kell hozzá egy jó receptet.
Létezik olyan is, hogy "zsebeshús". Vastagabb hússzeletbe éles késsel vágnak egy kis "zsebet", megtöltik valamivel- esetleg valami besameles raguval, tojásrántottával összefogott zöldséggel-, a nyílást fogvájóval letűzik, majd tepsiben megsütik valamivel leöntve,sajttal megszórva, de ez most lényegtelen, vagy panírozva kirántják.
Vagyis egy jó szelet hús felszúrása sem lehetetlen dolog :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!