Vékonyra szeletelt sertés nyakból mit lehet csinálni?
A valóban a tarja a nyak másik neve, akkor az pácolás után, hirtelen sütve a legjobb, mert egy nagyon finom, szaftos része a disznónak. Lacipecsenye, cigánypecsenye, flekken, mustáros tarja, vagy ha szereted a zöldséges szaftokat, akkor zöldborsós, gombás, lecsós szelet lehet belőle.
Ha nem az, amire gondolok, akkor elnézést.
Sózod-borsozod, egy sütőtálban/tepsiben sorba rakod, tetejére karikára szelt lila-hagymát + felszelt zöld paprikát. Még jó vastagra szelt hasáb burgonyával is körbe rakhatod = köret!
Vagy egy korty vízzel, vagy egy deci fehér borral!!! felöntöd, fóliát rá, és be a sütőbe! Amikor megpuhult, fólia le, pirosra sütöd, és... meglátod, hogy a nejed sem fog tudni ellenállni neki!! :)))
Én sem hallottam még sertésnyaknak nevezni a tarját, de attól még lehet.
Süsd le, úgy, hogy háromféle kaját is tudj magadnak készíteni belőle, 2-2 szeletenként.
Első, natúr, fokhagymásan, hagymás tört krumplival, céklával, csalamádéval pl.
Másik, egy gombamártással, krumplikrokettel (ha hajlandó vagy magadnak összedobni, bár ebből a feleséged is ehetne, valami zöldséges mártogatóssal.
Harmadik egy jó lecsós szelet, sültkrumplival, rizzsel, vagy akár tésztával.
Még egy vadasmártást is el tudnék képzelni mellé, de az egy külön téma lenne. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!