Bőrös süldőcomb szelet sütése?
Van egy szelet combom, igy nem a tetején lesz a bőr, hanem az oldalán.
Hogyan süssem meg hogy omlós legyen, a bőre viszont kicsit ropogosabb, és mikkel füszerezzem?
Előre be szabad sózni egy nappal előtte?
Sosem sütöttem ilyet szóval analfabétáknak való tanácsokat kérek:)
Sózod, borsozod előtte pár órát, esetleg egy kis majorannával is megszórhatod.
Kevés zsírt tegyél tepsibe, és olvaszd meg. ebben forgasd meg a combszeletet, és tegyél alá kb fél deci vizet.Fóliázd le szorosan, és min. 45 percig süsd. félidőben nézd meg, fordítsd meg. Ha még a beleszúrt villa visszarúg, akkor egy pici vízzel még süsd tovább a fólia alatt.
ha már teljesen puha a hús, akkor kezdd el pirítani, de ne sokáig, nehogy kiszáradjon. Gyűrj össze alufóliát, amit a hús alá helyezel, hogy kissé ferdén álljon. Ekkor kend meg a bőrét egy ujjbegynyi mézzel, ettől szép piros lesz, talán ropogós is.
Így elég nehéz, hogy csak körbefogja a bőre a szelethúst, de nem lehetetlen.
A pirításkor nyomhatsz rá préselt fokhagymát,(kend el a szeleten ) azzal még ízletesebb lesz.
menni fog, ne aggódj :) Sok sikert hozzá.
köszönöm szépen! tökéletes, alapos és érthető segítség, pont amilyet szerettem volna :)))
kellemes ünnepeket!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!