Mit főzzek szeletelt sertéscombból?
csinálj egy zsömlés-tojásos hagyományos tölteléket. esetleg lehet még gombával, májjal is dúsítani. egy kis dinsztelt hagymán megfuttatod a gombát, vagy májat, ráteszed a az összeállított tölteléket és kissé szilárdra összefogatod.
a húst klopfold ki szép szeletekre. a tölteléked oszt szét annyifele, amennyi a hús szelet. rékensz egy adaggal, feltekered, fogpiszkálóval megtűzöd.
zsiradékkal kiken tepsibe teszed a roládokat. egy pici vizet öntesz alá, és szorosan lefóliázod.
kb egy órányit sütöd, majd fólia nélkül egy kicsit megpirítod. félidőben forgasd át.
Klopfold ki, sózd-borsozd meg, hagyd állni.
Csirkemájat tésztaszűrőbe rakva, lobogó sós-vízbe mártsd annyi időre, hogy a véres lé főjjön ki belőe.
A husi egyik oldalát kendd meg vastagon mustárral, az egyik végébe rakj egy db. májat, a másik végét borítsd rá, panírozd be a szokásos módon és süsd meg!
Másként: amikor beleraktad a májat, a husi másik felét ráhajtottad, csíkokra szabott alufóliába csomagod őket darabonként, és bő forró zsírban, olajban 20 percig (!) süsd őket. Közben egyszer fordítsd át őket lapáttal a másik oldalukra. Ne süsd tovább, a fenti időnél, mert kiszárad, megég! (Én sem hittem, hogy ennyi idő alatt kész, pedig ez az igazság!) Átlósan félbevágva rakod a tálcára, úgy tálalod, guszta, finom, körettel, savanyúsággal!
Most éppen nem tölteném, hanem:
a kiklopfolt sózott-borsozott husit lisztbe forgatva, hirtelen kisütném = natúr-szelet.
Fincsi gomba-mártást, vagy fokhagymás-tejfölös, esetleg sajtmártást készítenék, abba visszarakva a natúr-szeleteket, összerotyogtatnám. Köretnek főtt rizst készítenék hozzá, uborka-salátával. Ma éppen egy ilyet el tudnék képzelni ebédre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!