Aranka 1949 kérdése:
Miért fut össze/túrósodik meg/ a meggylevesem, ha főzőtejszínt teszek bele, vagy pudingot?
Figyelt kérdés
2017. jún. 21. 18:11
1/10 anonim válasza:
Lehet, hogy nem csinálsz hőkiegyenlítést és azért.
A sűrítőanyaghoz először kevés meleg alapanyagot kell keverni, és majd ezzel a langyos cuccal kell összekeverni az egész szószt.
2/10 anonim válasza:
Két-három percig hagyom forrni, közben a tejet csomómentesre keverem az étkezési keményítővel,vagy a pudinggal. Ezzel sűrítem (habarom) be a levest. Legvégén belecsurgatom a tejszínt, már nem forralom, csak összefőzöm.
3/10 anonim válasza:
A tejszínt étkezés előtt 10 percel előtte keverném bele, mert a tejtermék gyorsan romlik.
4/10 anonim válasza:
Jajj könyörgöm ne pudinggal :/
Amúgy úgy kell, hogy tejszínt nem jéghideget egy mérőedénybe szoktam önteni, aztán merőkanállal bele kell merni 3-4 kanál levest, de fokozatosan, apró adagokban. A levest előtte le kell kapcsolni, hogy ne forrjon. Aztán a mérőedényes egyveleget botmixerrel tökéletesen simára turmixolom. Ha sűríteni akarom nagyon pici liszttel habarom, ez a puding az anyósomnál is gusztustalan szokott lenni.
Tehát végeredményben ne közvetlen a lábosba öntsd a tejszín.
5/10 anonim válasza:
Hokiegyenlites. Plusz amikor mar osszeontod a vegen akkor lassan melegitsd kevergetes közbe, ennyi a titka es a puding meg gyalázat sztem is :)
6/10 Noblesse Oblige válasza:
Ha vanbenne savas cucc pl citrom vagy más gyümölcssav az túrosodást idéz elő.
7/10 anonim válasza:
Az első válaszoló leírta amit én is írnék!!!Én is így csinálom és működik.Nagyon fontos hogy a puding teljesen csomómentes legyen!
8/10 anonim válasza:
Köszi az egyetértést:) minden sűrítőanyagot, mindig kis folyadékkal keverve, majd a főzőléből is kivéve, egy kicsi kézi drótos habverővel keverek simára,így biztosan nem úszkálnak csomók az ételben. Nagyon csendes forrás közben kell belecsurgatni, és folyamatosan keverni, a kívánt állag eléréséig.Ha marad belőle,(a készételből ) az biztosan sokkal sűrűbb lesz, mint frissen, de egy kis folyadékpótlással könnyen kezelhető.
9/10 VidraZsolt válasza:
Hát én az Aldiban vásárolt sajátmárkás főzőtejszínt veszem. Ez ugyanis homogenizált. Azt mindegy, hogy hogy adod hozzá, csak össze kell kavarni 1 percig a gyümilevessel kézi habverővel, és kész. Hidegen. Melegen. Bárhogy hozzáadhatod...
10/10 anonim válasza:
Ma már minden tejszín homogenizált, nemcsak az Aldis...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!