Most készitettem egy eperkrémlevest és főzőtejszint használtam sima tejszin helyett lessz valami bajom?
Én azt hittem, hogy azt is kell bele használni. Vagy mégsem??
Na mindegy, de szerintem nem lesz tőle bajod.
Semmi bajod nem lesz tőle, annyi az egész, hogy a főzőtejszín zsírtartalma alacsonyabb, mint az egyébként a receptbe való habtejszíné, így a levesed is kicsit hígabb lesz.
Aki ilyen baromságot ír, hogy a habtejszín édes, menjen és kóstolja meg előbb. A habtejszín tiszta 30%-os állati tejszín, mindenféle állagjavító, édesítő vagy egyéb hozzáadása nélkül (a főzőtejszínnel ellentétben). A "hab" elnevezés azért kerül rá, mert ez habbá is verhető. Ettől függetlenül ez ugyanaz a tejszín, mint amit nagyanyáink is használtak 70 éve.
Igen!
Agyfaszt kapsz, és meghalsz.
Az édes habtejszín védelmében:
- vannak a por alapú habbá verendő "habtejszínek", melyek tényleg eleve édesítettek
- növényi tejszínek, pl. a HuLaLa, melyek szintén édesítettek gyárilag
Visszatérve a eperlevesre - mivel tejcukor érzékeny vagyok - én már hajdina italporral (víz + por jól elkeverve) és szójatejszínnel is csináltam már pl. meggylevest. Mindkettő jól sűríti a levest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!