Főzőtejszínt mivel és hogyan sűrűsíthetem be hogy ne legyen túl híg?
Fokhagymás-tejszínes csirkét fogok főzni. Kell a tejszínbe egy kis mustár és bors. De szerintem ettől még nem lesz elég sűrű. Mustárból csak egy kiskanállal kell beletennem. Hogyan csináljam?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Sehogy nem kell külön süríteni, a tejszínnel forralod egy ideig, akkor besürüsödik. Eleve nem kell betonszerü levének lennie, csak kicsit krémesebb állagúnak.
Meg elötte a csirkét ne öntsd nagkon vízzel, elég, ha a saját levében párolódik. De ha mégis sok leve lenne, akkor a tejszín elött forrald el, süsd zsírjára és úgy add hozzá.
Az első válaszolónál a pont.
A főzőtejszín elég sűrű ( a tejföl opciójaként működik, csak nem savanyított termék)
A mustárral csak jót tettél vele, a hiányzó savasságot pótoltad vele, és valószínűleg kellemesen pikáns is lett a csirkéd.
Megcsináltam és nagyon finom lett. :)
Én 500 ml-es főzőtejszínnel csináltam és tettem bele két kanál lisztet is és pont jó lett a sűrűsége. A mustártól, fokhagymától és borstól pedig nagyon finom lett. Hozzá rizi-bizit csináltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!