Mit készítenétek karajból?





Mátrai borzas pecsenye,
80 dkg kicsontozott sertés rövidkaraj (vagy 2 nagy csirkemell), só, őrölt bors, 50 dkg burgonya, 1 tojás, 4 evőkanál finomliszt; a sütéshez bőven étolaj; 2 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt.
A húst szeletbe vágjuk, és kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, egy órára behűtjük. Közben a burgonyát meghámozzuk, a reszelő durva fokán lereszeljük, és fél óráig állni hagyjuk. Ezután kinyomkodjuk, a nyers tojással és a burgonya nedvességétől függően 1-2 evőkanál liszttel összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk. A hússzeleteket papírtörlővel leitatjuk, utána először lisztbe mártjuk, majd a burgonyamasszába forgatjuk, hogy teljesen beborítsa. Nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat, és a krumpliba bundázott hússzeletek mindkét felét szép pirosra sütjük. Itatósra szedjük. Tálaláskor a tányéron tejföllel megkenjük. Reszelt sajttal megszórva, párolt zöldséggel kínáljuk.





8 szelet tarja,
1 kg burgonya,
20 dkg zöldpaprika,
15 dkg paradicsom (télen mirelit vagy konzerv lecsó),
2 fej hagyma,
2 dl tejföl,
só,
bors,
pirospaprika
zsír.
Ráchús készítése :
Mély tűzálló tálat kizsírozunk, beleöntjük a meghámozott, vékonyan fölszeletelt burgonyát és megsózzuk.
Tetejére rakjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot, ezt befedjük a karikákra vágott hagymával, ezt a réteget is megsózzuk, végül beborítjuk a besózott hússzeletekkel(de én amúgy rétegezni szoktam hogy 1réteg krumpli, 1réteg zöldség egy réteg hús és igy tovább ahányszor kijön)sütőben kb. 1 óra hosszat sütjük úgy, hogy félidőben a húst megfordítjuk. Ha minden jól megpuhult, leöntjük a tejföllel és a tejfölre rászórjuk a piros paprikát és visszatéve a sütőbe, felső lángon, még egyszer átpirítjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!