Melyik az 5 legnevesebb szakácskönyv-klasszikus?
Horváth Ilona
Ínyesmester nagy szakácskönyve
Vilma néni szakácskönyve( az eredeti)
Kövi Pál: Erdélyi konyha
Vízvári Mariska szakácskönyve
Horváth Ilona
Pelle Józsefné
Kiskatóka szakácskönyve
Nagyi szakácskönyve
Larousse gasztronómiai enciklopédia
Konyhatechnológiai kalauz – A főzés tudománya
Heston Blumenthal otthon
Yotam Ottolenghi, Sami Tamimi: Jeruzsálem
Ha magyar viszonylatban beszélünk, akkor ha már ilyen nevek is felmerültek, akkor mindenképpen említésre méltó Venesz József - Túrós Emil "szakácskönyve" hiszen anno ők tették átláthatóvá a különböző módozatokat, ők rendszerezték, a külföldről átvett recepteket sok csiszolgatás után átültették a magyar gasztronómiába.
Rengeteg igazán nagy nevű régi szakmai nagyság tanult ebből, és azután is nagyon sok más szakácskönyvnek is ez adta az alapját.
...ja, és ha klasszikusról beszélünk, akkor magyar viszonylatban a Venesz - Túrós abszolút dobogós, hiszen a szó szoros értelmében vett klasszikus, se előtte, se utána nem született ilyen átfogó profi, kipróbált.
(Ha utána volt is átdolgozás, kiegészítés, akkor is ez a könyv az alapja, pl az anyaghányadok 90%-ának)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!