Klasszikus francia citromtorta milyen édesítővel? Részletek lent!
Figyelt kérdés
Klasszikus francia citromtortát (azaz 'tart'-ot) szeretnék készíteni, de van a csapatban, aki inzulin rezisztens, úgyhogy cukorpótlóval szeretném csinálni. Ezenkívül maradnék a hagyományos receptnél, amiből az alábbit találtam:
tészta:
180g liszt
90g porcukor
90g kockázott, sótlan vaj
3 tojássárgája
1 tojásfehérje
krém:
5 kezeletlen citrom
275g porcukor
4 tojás, felverve
300g sótlan vaj
Én sztíviára vagy szteveritre gondoltam, amikből a fenti cukor mennyiség 1/4-e kell kb. Kérdés, hogy vajon milyen lesz a tészta állaga/térfogata (ez egy linzerszerű tészta), ha csak 22g édesítőt adok hozzá.
Előre is köszi a válaszokat, javaslatokat!!!
2017. ápr. 4. 19:11
1/3 anonim válasza:
Ennél a receptnél a cukor nemcsak édesít, hanem tömeget is ad. Ha nem teszed bele, akkor a tészta meg a krém sem lesz megfelelö állagú.
2/3 anonim válasza:
Én ilyenkor maximum csak csökkenteni szoktam a cukrot!
Eritrit és némi porcukor.
Kompromisszum, de jobb a semminél.
3/3 anonim válasza:
Aki cukorbeteg, annak a liszttel is lehet "gondja". Számold ki az össz ch értéket, aztán oszd el a szeletek számával, így megmondhatod neki, hogy egy szeletben mennyi a ch, és ő majd eldönti, hogy belefér-e a napi keretébe vagy sem.Esetleg csak megkóstolja, ha sokallja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!