Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Klasszikus francia citromtorta...

Klasszikus francia citromtorta milyen édesítővel? Részletek lent!

Figyelt kérdés

Klasszikus francia citromtortát (azaz 'tart'-ot) szeretnék készíteni, de van a csapatban, aki inzulin rezisztens, úgyhogy cukorpótlóval szeretném csinálni. Ezenkívül maradnék a hagyományos receptnél, amiből az alábbit találtam:


tészta:

180g liszt

90g porcukor

90g kockázott, sótlan vaj

3 tojássárgája

1 tojásfehérje


krém:

5 kezeletlen citrom

275g porcukor

4 tojás, felverve

300g sótlan vaj


Én sztíviára vagy szteveritre gondoltam, amikből a fenti cukor mennyiség 1/4-e kell kb. Kérdés, hogy vajon milyen lesz a tészta állaga/térfogata (ez egy linzerszerű tészta), ha csak 22g édesítőt adok hozzá.


Előre is köszi a válaszokat, javaslatokat!!!


2017. ápr. 4. 19:11
 1/3 anonim ***** válasza:
Ennél a receptnél a cukor nemcsak édesít, hanem tömeget is ad. Ha nem teszed bele, akkor a tészta meg a krém sem lesz megfelelö állagú.
2017. ápr. 4. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Én ilyenkor maximum csak csökkenteni szoktam a cukrot!

Eritrit és némi porcukor.

Kompromisszum, de jobb a semminél.

2017. ápr. 5. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Aki cukorbeteg, annak a liszttel is lehet "gondja". Számold ki az össz ch értéket, aztán oszd el a szeletek számával, így megmondhatod neki, hogy egy szeletben mennyi a ch, és ő majd eldönti, hogy belefér-e a napi keretébe vagy sem.Esetleg csak megkóstolja, ha sokallja.
2017. ápr. 6. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!