Leírnátok, hogy ti hogyan készítitek a barack süteményt?
Figyelt kérdés
Állítólag elég macerás...mire figyeljek?2010. máj. 16. 19:30
1/7 anonim válasza:
Arra figyelj, hogy ne süsd túl, éppen, hogy csak megsüljön. Ha túlsütöd, nem tudod majd kikaparni a közepét, mert stétporlad a kezedben.
2/7 A kérdező kommentje:
Az én receptem zsírt is ír hozzá,gondolom a kocka ráma is megteszi ugye?Bocsesz,igen kezdő vagyok:-(
2010. máj. 16. 19:50
3/7 anonim válasza:
Szia!
Megteszi a kocka Ráma is, de a zsír jobb. Omlósabb lesz a tésztája. Az elsőnek igaza van, ne süsd túl. De mellette arra is figyelj, hogy lehetőleg melegen/langyosan kapard ki a tészta belsejét, úgy nem törik olyan könnyen. Én egy éles pengéjű kis késsel szoktam körbe vágni, és mokkáslanállal kaparom ki. Nagyon mutatós süti, de annyira nem finom, mint amennyire szép. Ha a családnak készíted, inkább próbálkozz a barackmag sütivel. Az is macerás, de sokkal finomabb szerintem.
4/7 anonim válasza:
Első vagyok. Ha ódzkodsz a zsírtól, használhatsz vajat is, szerintem sokkal finomabb lesz, mintha margarinnal készítenéd. Díszítheted apró levelekkel, úgy még inkább hasonlít a valódi gyümölcsre. Ha van még kérdésed, szívesen segítek.
5/7 A kérdező kommentje:
De aranyos vagy,képzeld már túl is vagyok rajta.Tegnap ebben a jó kis esős időben neki álltam...hát inkább lett gesztenye,mint barack:-DDDD Ráadásul azt hiszem,hogy túl sok ételszínezőt használtam(most került először a konyhámba),utólag olvastam,hogy 4kg tésztához való az egész tubus:-(Úgyhogy nem lett valami egészséges barack,de talán nem lesz bajunk tőle.Még azt hiszem a tésztájával is kell kísérleteznem picit,bár nem tudom mikor lesz még egyszer egy egész napom rá a kislányom mellett...Te mivel szoktad hígítani az ételszínezőt?
2010. máj. 18. 13:26
6/7 anonim válasza:
Vízzel hígítsd legközelebb, és ecsettel vidd fel a sütire, így teljesen olyan lesz, mint az eredeti. Bátor vagy, hogy ilyen macerás sütibe belevágtál egy pici gyerek mellett!:)
7/7 anonim válasza:
Én ételstinező helyett vérnarancs (piros), és mandula(zöld) aromát használok szinezésre. Nem, mintha abban nem ételfesték lenne:)
Próbáld ki egyszer ezt is, ha van kedved. Nem olyan tömény és folytós, mint az őszibarack. Szerintem finomabb és egyszerűbb is:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!