Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem sül meg a pizza...

Miért nem sül meg a pizza tésztám?

Figyelt kérdés
Párszor sütöttem már házi pizzát, nemtudom más is találkozott e ezzel a problémával, hogy a feltét meg a sajt sokkal hamarabb megsül és lepirul mint a tészta, és ha hagynám addig amíg a tészta is megbarnul picit, addigra megégne a sajt meg a feltét. Miért van ez?
2017. máj. 3. 22:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
55%
Pizza tészta sülési ideje 15-20 perc kb. Megfelelő hőfokozaton ennél többre nincs is szükség. Nálam mind a sajt mind pedig a tészta rendben szokott lenni.
2017. máj. 3. 23:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
37%

10-20 perc a lószart.

Pont az a baj, hogy a pizzát 4-500 fokon kellene sütni 2-4 percig, de ilyet a konyhában biztos nem fogsz tudni.

2017. máj. 3. 23:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha egy átlag villany sütővel rendelkezel: állítsd légkeverésesre úgy jó lesz.

Sajnos hiába a pizza sütést nem a kis házi sütőre találták ki, hanem magas hőfokú kemencére.

De ha nekünk csak sütőnk van, valami utánzatot még rittyenthetünk. Alacsonyabb hőfok mellett 200 °C , nekem olyan 20 perc legalább, de van hogy több , pedig vékonyra nyújtom... nyers tésztát meg nem eszek- ezért tovább sütöm.

2017. máj. 4. 08:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Van, aki elore suti tesztat picit
2017. máj. 4. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Én maximum 15 percig sütöm 200 fokon, légkeverésen de még sosem volt ilyen probléma.
2017. máj. 4. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
0%

Nem lepontozni kell f#szok, hanem megtanulni főzni.

Tudom, az nehezebb...

2017. máj. 4. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
0%
Az,hogy te konyhában nem tudsz normálisan megsütni egy pizzát inkább jelenti azt,hogy te nem tudsz főzni kedves utolsó.
2017. máj. 4. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

A 20 perc sok.

Az én villanysütőm max 275 fokot tud, ennyin is szoktam, és a jó pizzát a lehető legmagasabb fokon kell sütni légkeveréssel, max 10 percig!


Mióta megtaláltam Jamie Oliver receptjét, azóta csak úgy készítem a szószt is a tésztán kívül. Kiváló lesz az eredmény! :)


[link]

2017. máj. 4. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
40%
15-20 PERC?! Egy pizza?! Milyen vastag tésztájú kenyérlángost nevezel te pizzának?
2017. máj. 4. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
19%

#7 LoL.

Ezzel már csak az a baj, hogy amit Te pizzának nevezel, az minden csak nem az.

2017. máj. 4. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!