Mert nekem mindig megkeményedik és nem értem hogy miért :S
Ti mit raktok a tésztába hogy puha legyen?
Köszönöm!
2010. júl. 17. 22:37
1/10 anonim válasza:
Élesztőt tettél bele?Olajat?lehet hogy túl sok lisztet erőltettél bele vagy ezeket kihagytad?
2010. júl. 17. 23:23
Hasznos számodra ez a válasz?
2/10 anonim válasza:
Én oda sem szoktam figyelni erre:D Bár eedig azt mondták, hogy én csinálom a legjobb pizzátxD Én úgy csinálom, hogy 30dkg lisztbe teszek 1 cs. instant élesztőt, olyan 2,5 evőkanálnyi olajat öntök hozzá, meg annyi melegvizet, hogy ne ragadjon. Nekem ez bevált.
2010. júl. 18. 00:01
Hasznos számodra ez a válasz?
3/10 anonim válasza:
Én az arányokat szemre mérem, eddig még mindig nagy sikere volt.
A hozzávalók nekem is liszt-élesztő-só-pici cukor-kevés olaj-meleg víz.
2010. júl. 18. 02:34
Hasznos számodra ez a válasz?
4/10 anonim válasza:
lágy tésztát dagassz (azért ne follyon!), de az a jó, amikor lazán kézzel kihúzva tudod a tepsibe tenni (ha sodrófa kell hozzá, akkor kemény a tészta), és úgy kb. 30dkg liszthez fél dl olajat nyugodtan beletehetsz, de lehet több kell, ez lisztfüggő.
Ne legyen nagyon vékony, mert akkor nem sül, hanem szárad.
Sütéskor ne a tetejét nézd, hanem az alját, ha szép világosbarna a tészta alja, akkor már készen is van.
maszatka
2010. júl. 18. 02:59
Hasznos számodra ez a válasz?
5/10 anonim válasza:
A sütő hőmérséklete is fontos,legalább 180 fokos legyen!
2010. júl. 18. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
6/10 anonim válasza:
eleszto,liszt,so,olaj,langyos viz es nem kell tul sok lisztet tenni lehet ha ezert kemeny.Hagyj neki egy ora kelesi idot.
2010. júl. 19. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
7/10 anonim válasza:
én úgy szoktam, hogy kb 1,5 dl tejbe rakok egy csapott mokkáskanál cukrot, felfuttatom benne az élesztőt. kb 40 dkg lisztet kiöntök egy tálba és egy kis mélyedést csinálok bele, abba beleöntöm az élesztőt és csak annyi lisztet keverek hozzá, hogy galuskatészta állagú legyen, ekkor hagyom kelni kb 15 percet, ha látom, hogy már megkelt, akkor összegyúrom, teszek bele pici sót, kb 1 evőkanál olajat és annyi vizet, hogy picit ragacsos legyen. ekkor elkezdem a tálhoz csapkodni (kis agresszió levezető:D) ezt addig csinálom amíg el nem múlik a ragacsosság (kb 2 perc intenzív dobálás). ekkor hagyom kelni kb 1 órát.
2010. aug. 22. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
8/10 anonim válasza:
Szia!
Az alábbi receptet itt olvastam a GYK-n, azóta csak ezt sütöm, mintha igazi olasz pizzát ennénk, másnap is finom, nem szárad ki.
Próbáld ki (ne ijedj meg a gríztől, abszolút nem marad szemcsés).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!