Főzés alapjai? Praktikák?
Tudnátok tanácsokat adni? Megszeretnek tanulni főzni.
- mit hogy kell csinálni?
- zöldségeket, gabonakat, huvelyeseket mennyi vízben kell megfőzni? És parolni? Kb mennyi ideig? Fedő nélkül vagy fedovel? Grammonkent kb mennyi só kell az ételhez?
azt úgy szoktuk kezdeni, hogy:
- lopj 2 tojást, majd
- lapozd fel:
mert itt már le van írva, egyszerűbb innét olvasnod az alapokat, mint hogy most akárki is elkezdje neked írni. Ő már leírta!
A horvát ilonásat most felejtsd el! Nagyon régi, elavult technikákkal van teli. Ha 3x annyi időt akarsz tölteni a konyhában mint szükséges, és úgy dolgozni mint egy nagymama, akkor való az neked. Plusz gyakorlatilag semmi változatosság nincs benne, gabonák kimerülnek nála a búzánál; tipikus magyar hús-főzelék-lecsó-pörkölt-rántottcucc-káposzta könyv!
Ha kicsit modernebb vagy, akkor pl.:
Jamie főzőiskolája (egészséges, könnyű ételekkel van tele)
Ha nagyon-nagyon részletes könyvre vágysz, akkor szakácstankönyv:
Ha kifejezetten zöldséges-gabonás ételek érdekelnek:
gyors, egyszerű, egészséges ételek részletes leírásokkal
Ezt a szakmát könyvekből nem tudod megtanulni.
Legjobban a saját vagy mások hibáiból tudsz tanulni. Szóval just do it.
Kedves 5-ös!
Ha kegyeskednél beleolvasni abba a linkbe, ahol felraktam (1-es hozzászólóként) Horváth Ilona könyvét, akkor látnád, hogy a kiadók évről évre bővítik a benne levő ismereteket a mai, korszerű konyha követelményeihez, és nem kizárólag az 50-60 évvel ezelőtti ismereteket tartalmazza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!