Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Főzés alapjai? Praktikák?

Főzés alapjai? Praktikák?

Figyelt kérdés

Tudnátok tanácsokat adni? Megszeretnek tanulni főzni.

- mit hogy kell csinálni?

- zöldségeket, gabonakat, huvelyeseket mennyi vízben kell megfőzni? És parolni? Kb mennyi ideig? Fedő nélkül vagy fedovel? Grammonkent kb mennyi só kell az ételhez?


2017. ápr. 29. 14:11
 1/8 anonim ***** válasza:
15%

azt úgy szoktuk kezdeni, hogy:

- lopj 2 tojást, majd

- lapozd fel:

[link]


mert itt már le van írva, egyszerűbb innét olvasnod az alapokat, mint hogy most akárki is elkezdje neked írni. Ő már leírta!

2017. ápr. 29. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Hihetetlen, hogy mennyi ember képtelen az önálló tanulásra.
2017. ápr. 29. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
31%
Vedd meg Horváth Ilona szakácskönyvét. Abban minden le van írva az alapoktól kezdve a receptekig. Sokkal jobb, mint a neten megjelenő okosságok.
2017. ápr. 29. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
18%
Már felraktam neki a linket, pdf-ben Horváth Ilonáról, keresnie sem kell!
2017. ápr. 29. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
30%

A horvát ilonásat most felejtsd el! Nagyon régi, elavult technikákkal van teli. Ha 3x annyi időt akarsz tölteni a konyhában mint szükséges, és úgy dolgozni mint egy nagymama, akkor való az neked. Plusz gyakorlatilag semmi változatosság nincs benne, gabonák kimerülnek nála a búzánál; tipikus magyar hús-főzelék-lecsó-pörkölt-rántottcucc-káposzta könyv!


Ha kicsit modernebb vagy, akkor pl.:

Jamie főzőiskolája (egészséges, könnyű ételekkel van tele)


Ha nagyon-nagyon részletes könyvre vágysz, akkor szakácstankönyv:

[link]


Ha kifejezetten zöldséges-gabonás ételek érdekelnek:

[link]

gyors, egyszerű, egészséges ételek részletes leírásokkal

2017. ápr. 29. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
63%
Azt itt ezen az oldalon néhány soros kommentben nem lehet leírni.Vannak "tanulós" oldalak, amik szájbarágósan, fázisfotókkal, videókkal tanítanak a főzés alapjaira. Csak rá kell keresni.
2017. ápr. 29. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Ezt a szakmát könyvekből nem tudod megtanulni.

Legjobban a saját vagy mások hibáiból tudsz tanulni. Szóval just do it.

2017. ápr. 30. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Kedves 5-ös!

Ha kegyeskednél beleolvasni abba a linkbe, ahol felraktam (1-es hozzászólóként) Horváth Ilona könyvét, akkor látnád, hogy a kiadók évről évre bővítik a benne levő ismereteket a mai, korszerű konyha követelményeihez, és nem kizárólag az 50-60 évvel ezelőtti ismereteket tartalmazza.

2017. máj. 1. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!