Hogy csináljak sütit az alábbi alapanyagokból?
Az alapanyag a következő:
Élesztő sütőpor a kettőt sikeresen alkalmaztam kenyérhez jó lett!
H.Keksz, zsemlemorzsa, liszt, rízs, 100g kenhető margarin, olaj, barna cukor, kristálycukor, tejszines mogyoró aroma, rumaroma, mandula aroma, édesítőszer, 100% citromlé,
Töltelékhez: puding, tej, alma, (gondoltam összefőzöm ezt a hármat)
Semmi mást nem lehet hozzá tenni de nem kell mindent beletenni.
Feladat:
Segítsetek kitalálni egy receptet úgy: hogy jó is legyen az íze.
Nem kell jól kinéznie.
Majd osztok képet milyen lett!
Lebeszélni nem lehet róla!
Nyitott vagyok több ötletre is.
Én ebből simán muffint sütnék, tojás nélkül. pl. ezt csináltam: [link]
Ha van otthon valamilyen italod, akkor azt próbáld ki, én rosé pezsgővel sütöttem meg és nagyon izgalmas íze lett. Ha muffintepsid nincs, akkor sima tepsiben is jó. Esetleg az almát belereszelném a tésztába.
Vagy nézz valamilyen keksz receptet, csak attól tartok, ahhoz kevés a zsiradék.
Szia! Én a következőt csinálnám:
A darált kekszet (vagy durvára törtet) összekeverném annyi vajjal, cukorral, rumaromával, kevés citromlével, hogy gyúrható massza legyen belőle, ezt kb 1 cm vastagon belenyomnám a tepsi aljába. Majd felkockáznám/ reszelném az almát, összekeverném cukorral, rummal, citrommal, és karamellizálnám. Ezt ráhelyezném a masszára. Majd megfőzném a pudingot, ebbe is mehet a végén egy kis rumaroma, ezt ráteríteném az almás rétegre. A tetejét esetleg meg lehet még szórni egy leheletnyi pirított édes morzsával, illetve ha marad almád, sült alma szeleteket is rárakhatsz. Ehhez a sütihez mondjuk konkrétan sütni nem kell, de finom lehet.
Vagy csinálhatsz almás tejberizst is! Vagy a megfőzött almás tejberizst is rétegezheted a pudinggal:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!