Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Húsmentes és nem édes ételek...

Húsmentes és nem édes ételek receptjeit keresem (? )

Figyelt kérdés

Olyan kipróbált recepteket keresek, amik húsmentesek, nem édesek és nem a megszokott krumplistészta, paprikáskrumpli, fözelék tojással kategória, hanem valami nem annyira megszokott - lehet tartalmas, egytálételnek megfelelö leves vagy föétel, ez mindegy.


Jó ideig húsmentesen kell étkeznem (más megszorítás nincs, csak szóját nem ehetek allergia miatt), és már unom a meglévö recepteket.


Kérem, ha valakinek van jó ötlete, receptje, ossza meg velem.


(A google-s válaszoló meg ne írja be, ezt a kört már végigjátszottam, de amit találtam, az vagy édes, vagy a megszokott, unalmas recept)


Mindekinek köszönöm, ha segít.



2017. ápr. 27. 08:19
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Bocs, véletlen elment: 8-as válaszoló, te hogy készíted a svéd gombasalátát?

Ami nekem van recept azzal nem vagyok elégedett, szivesen kipróbálnám a te változatodat is.

2017. ápr. 27. 18:33
 12/16 anonim ***** válasza:
Ismét itt járt a notórius lepontozó.
2017. ápr. 28. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 A kérdező kommentje:

Igen, sajnos nem lehet elkerülni, pedig nekem minden válasz hasznos, mindet felpontoztam.


Remélem, ez nem veszi el senkinek a kedvét a további válaszoktól, mert nagyon sok embernek segítetek ezekkel.


A lepontozó meg valószínüleg valami beteg lény, akinek az az öröme van csak az életében, hogy másokat bosszant!

2017. ápr. 28. 11:15
 14/16 anonim ***** válasza:
35%

Kedves Kérdező !Elnézést, hogy csak most vettem észre, hogy rákérdeztél a svédgombára.

Az én receptem a következő. Fél kiló szeletelt csiperkére vonatkoznak a mennyiségek.

Egy közepes fej hagymát nagyon finomra vágok, és kevés olajon (ez fontos, zsír nem jó, mert hidegen dermed, és nem gusztusos )egy kevés sóval megdinsztelem, majd egy pici vízzel fedő alatt krémes állagúra párolom.

Ha megvan, mehet rá szeletelt gomba, ismét finoman sózni, jól átkeverni. Teszünk bele 3-4 szép babérlevelet, és puhulásig pároljuk, majd zsírjára sütjük. Ekkor kerül bele egy 140 gr-os paradicsomsűrítmény, fél citrom szűrt leve, és a fél citrom lereszelt héja.A savanyúságától függően egy kevés porcukor is mehet bele, hogy kellemesen édes-savanyú , harmonikus ízű legyen.Mártásszerűen kell, hogy bevonja a gombát, így lehet, hogy egy kis víz is kell még, mert a paradicsom általában koncentrátum.

A babérleveleket végül eltávolítjuk.

Készítettem már narancslével és reszelt narancshéjjal is, igazi egzotikus a hatás, bár én a citromhéjasat jobban kedvelem a citromhéj kesernyés háttéríze miatt.

Persze, mint minden, ez is ízlés kérdése.

Mi melegen is, de főleg hidegen fogyasztjuk.

Érdemes kipróbálni, remélem nem bánod meg :)

üdv:)

2017. máj. 1. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszi a receptet, nagyon jónak tünik, ki fogom probálni!
2017. máj. 3. 07:38
 16/16 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen :)
2017. máj. 3. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!