Mitől lehet az hogy néha nem sikerül kemény habot verni a tojásfehérjéből?
Figyelt kérdés
Tálas mixerbe szoktam rakni, eléri rendesen, de volt már hogy a kezemben volt a mixer és akkor sem sikerült. Kb. 5-ből egyszer.2010. máj. 14. 13:13
1/7 anonim válasza:
Első variáció : nem friss a tojás. Második: nem volt hűtőben. Megoldás: hűtőben tartott, friss tojásból mindig sikerülni fog. :)
2/7 anonim válasza:
Vagy ha egy kicsi sárgája is belekerül,akkor sem tudod felverni.Ilyenkor adj hozzá cukrot és úgy próbáld.
3/7 anonim válasza:
vagy zsíros volt a tál amiben keverted, vagy lehet hogy tojássárgája ment bele a fehérjébe, vagy pedig igen ahogy az előző mondta nem friss a tojás, vagy pedig nem volt hűtőben
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat. Akkor valószínűleg a tojás nem volt túl friss, mert mindig hűtőbe van. Meg így utólag belegondolva volt olyan hogy pici sárgája belement.
2010. máj. 14. 13:28
5/7 anonim válasza:
De van úgy, hogy rosszul vered fel. Erre szokták mondani, hogy agyonverted.
6/7 A kérdező kommentje:
És az milyen? Mármint hogy lehet rosszul felverni? Túl gyors fordulaton?
2010. máj. 14. 15:56
7/7 anonim válasza:
Ne legyen benne egy kicsi sárgája sem, és tegyél hozzá egy pici ecetet vagy citrom levet. Attól keményebb lesz a hab. Először alacsonyabb fokozaton verd,és csak ha már fehéredik,tedd magasabb fokozatra. Cukrot csak akkor keverj már hozzá,ha jól felverődött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!