Hulala és a sima habtejszín között mi a különbség?
A "sima habtejszín" alatt nem tudom mit értesz.
A Hulala növényi hab, édesítve. Más néven cukrászhabnak is nevezik.
Én nagyon szeretem tortára, mert habfixáló nélkül is tökéletesen megáll, és tartja a formáját.
A receptben kimondottan hulala-t írnak, de ha muszáj lehet helyettesíteni habtejszínnel is.
Ebből gondolom,hogy csak van valami különbség vagy ízben vagy állagban vagy bármiben. Édesapám szülinapjára csinálok tortát ás nem szeretném ha összeesne viszont nincs hulala a környékünkön.
A habtejszín alatt bármilyen márkájú habtejszínt értek ami nem hulala értelemszerűen.
A Hulala nem tejszín, hanem cukrászati habalapanyag. Összetevői:
Víz, hidrogénezett növényi zsíiradék (26%), cukor (11%), tejfehérje, stabilizátor: szorbitol szirup (E420ii), hidroxipropil cellulóz (E463). Emulgeáló szerek: zsírsavak mono- és digliceridjeinek mono és diacetil tartársav észterei (E472e) szója lecitin (E322), zsírsavak mono- és digliceridjeinek tejsav észterei (E472b), só, aroma, színezék: béta-karotén (E160a)
Ezzel szemben egy 30 %-os zsírtartalmú tejszín csak tejszínt tartalmaz. Néha némi cukrot, vagy karragént is adnak hozzá.
A Hulalával nagyon könnyű dolgozni, de az igazi tejszínnel már nem. Ahhoz mindig kell adni valamilyen fixálót, vagy zselatint, és túl is lehet verni, akkor már vaj lesz belőle.
Én ennek ellenére soha nem hasznék Hulalát, csakis igazi tejszínt.
Értem,köszönöm szépen!
Akkor elvileg habtejszínnel is lehet kemény habot csinálni fixálóval ha ügyes vagyok.
Csak az a probléma,hogy sosem csinálok ilyen habosbabos dolgokat...
A habtejszínhez hozzáöntöm a fixálót és a cukrot és azzal együtt verem? Csak kézi habverő jöhet szóba??
A Hulala növényi. Sokan szeretik, mert kemény marad, nem kell bele fixáló. Én nem szeretem, mert nem finom.
A "sima" habtejszín állati eredetű, mivel tejből készül. Szerintem sokkal finomabb. Ezt is keményre lehet verni és nagyon sok sütibe nem is kell betonkeménynek lennie, szóval fixáló sem kell bele.
A cukrászhab és a Hulala nem ugyanaz. Vannak állati eredetű cukrászhabok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!