Akik rendszeresen és jól főznek, mennyi idotoket veszi el? Hogy tanultatok meg jól főzni?
nehéz dolgod van/lesz, mert egy szakácsnő-anyósnál jobbat nem fogsz tudni az asztalra tenni a párodnak.
Én is azt mondom: állj oda anyósod elé, és mondd meg neki, hogy ti otthon a konyhát nagy ívben kerültétek, még egy rántottát sem tudsz megcsinálni, és ha szépen nézel rá, talán 1-2 év alatt tanulsz mellette annyit, hogy a 3 fogásos ebédet felvállald.
Én is az édesanyám keze alatt, először csak kiskuktaként zöldséget pucoltam, krumplit sütöttem, majd megtanított rántást készíteni, a paprikás krumpli receptjét az újság szélére írta, mert ő elment dolgozni, mire én a suliból haza...
Szerintem, csak simán kérd meg, hogy tanitson téged. Én is most tanulok főzni, mivel egyedül vagyok és próbálkozok ugyan úgy mint te, hogy ízledjen a barátomnak mikor jön hozzám.
Én biztos kérném a tanítását :D . Senki se tudna megtanítani jobban főzni, mint egy profi szakácsnő. Pl megkérhetnéd, hogy a barátod kedvenceit tanítsa meg neked, mert nagyon szereted, és jó háziasszony akarsz lenni. Szerintem örülne neki :)
Én a nagyimtól tanultam, mert anyukám nekem sem nagyon főzött, mi is inkább étterembe jártunk, erre sosem sajnálátk a pénzt. Ha mégis fakanalat ragadott, akkor általában az alapanyagok nagyrészének a csomagolásán szerepelt a "por", az "instant" vagy az "elősütött" szó :)
15 éves voltam, mikor először volt barátom, bemutattam a nagyimnak is, aki természetesen rittyentett egy szuper vacsorát (ő is szakácsnő volt 40 évig, nem is dolgozott mást sosem), én meg láttam, mennyire ízlik minden a barátomnak, utána nap megkértem a nagyit, hogy tanítson meg főzni, mert én is szeretném boldoggá tenni őt finom ételekkel :)
Sokat gyakoroltunk együtt, jegyzeteltem, figyeltem minden mozdulatát. Ma, 21 évesen mindennap főzök magunkra a vőlegényemmel, aki szerint felesleges étterembe járnunk, mert ott nem eszünk ilyen finomat, mint amit én készítek :) Egy 3 fogásos vacsora nálam sem tart annyira sokáig, bár nyilván vannak dolgok, amiket sokáig kell sütni vagy főzni, egyszerűen, mert olyan az alapanyag. Egy birkapörkölt pl. nem félórás mutatvány.
A párodtól nagyon nem szép dolog, hogy leszólja a főztöd, lehet, hogy neki annyira nem ízlik, de attól még az erőfeszítést értékelni kell. Én a helyedben megkérném az anyukáját, hogy segítsen neked, de ezt már leírták előttem. Biztos szívesen mutat pár alapvető konyhai technikát, illetve külön jó, hogy a párod azokhoz az elkészítési módokhoz, ahhoz az ízvilághoz szokott, ahogy az édesanyja főz. Így biztosan ízleni fognak neki a dolgok, amiket majd csinálsz :)
Két naponta olyan fél óra. Magamtól... de sok videót néztem meg elég sok magazin jár főzéssel kapcs. Főleg a különleges ételek érdekelnek, és vegán/vegetáriánus ételeket főzök csak, az egoztikus hozzávalók nem akadály.
Elkészíteni három fogást egy nap jó nagy hülyeség. DOlgoztok? Mert akkor nyilván esztek a munkahelyen is, és nem hiszem, hogy este van időtök 2-3 órát főzni azért, hogy fél óra alatt 3 féle fogást benyomhassatok.
Hétvégénként oké, vendégeknek meg 4-5 fogás alapvető, de hétköznapra bőven elég egy főétel, 3-4 naponta meg egy leves, ami 2 napra elég.
A párod meg egy bunkó, és a helyedben ilyennek biztos nem főznék. Ő talán annyira jól tud főzni? Ő miket főz neked?
Össze ne költözz vele szerintem, amíg így becsmérli a munkádat, fáradozásaidat , de ez az én véleményem.
Kétnaonta fél-egy óra kajafüggő, egy lasagne nyilván több idő, mint egy tepsis húst lefektetni aztán hadd süljön.
Egyedül, nemrég, mióta a párommal élek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!