Engeloliver kérdése:
Hogy kell almás pitét csinálni?
Figyelt kérdés
Egy nagyon finom almás pitét szeretnék készíteni,de nem tudom hogyan fogjak hozzá, miből mennyi kell,mert ínycsiklandó pitét szeretnék készíteni csodálatos lánybarátomnak,mert megérdemli. Kérlek segítsetek!2017. márc. 26. 20:27
1/3 anonim válasza:
Almás süti
1./ Almatöltelék: 10-12 db közepes méretű alma, 1 kanál fahéj, 1 evőkanál cukor, főzzük kb. 15 percig. Adunk hozzá kevés zsemlemorzsát, kicsit azzal is kb. 3 percig főzzük.
2./ Tészta:
35 dg liszt, fele legyen rétesliszt, fele sima liszt
fél csomag sütőpor
15 dkg Ráma
10 dkg cukor
1 csipet só
Az előbbieket összemorzsoljuk, majd 1 tojás sárgájával és kb. 2 evőkanál tejföllel összegyúrjuk. Két egyenlő részre osztjuk. Fél órát a hűtőben pihentetjük.
3./ Egy közepes méretű tepsit margarinnal kikenünk és meglisztezzük. A kinyújtott tésztát beletesszük, zsemlemorzsával (vagy dióval) megszórjuk és az almakrémet egyenletesen rajta elosztjuk, amit zsemlemorzsával megszórunk. Erre kerül a második lap.
180 fokon kb. 45 percig sütjük!
2/3 anonim válasza:
Azt nem írtam, hogy az almát le kell reszelni tésztareszelővel!
3/3 anonim válasza:
Hasonlóan csinálom, mint az első. Csak az almát nem reszelem, hanem kis darabokra vágom, és addig párolom, amíg puha nem lesz. Morzsa helyett grizt szoktam beletenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!