Mézes-fehérboros almaszószt akarok csinálni krumplipürével. De milyen hússal? Valami egyszerű, de nagyszerű receptet tudtok adni? Esetleg más almás-húsos ötletet?
A köményes csirke nagyon illik ehhez szerintem.
Vékony, de rántotthúsnyi adagnál kisebb szeletekre vágd a mellet, sózd, borsozd, majd bőségesen kend be őrölt köménnyel. Egy kevés mustár is mehet rá, de nagyon kevés, nagyon vékonyan. Én sokszor el is hagyom. 1-2 órát állni hagyod, majd vastag falú serpenyőben kevés zsiradékon, hirtelen pirítod. Minden szeletet visszapakolsz, és felöntöd fehérborral, majd letakarod, takarékra teszed. Kb 20 perc elteltével leveszed a fedőt, és hagyod elpárologni a bort nagyobb lángon. Amikor kevesebb az alkohol rajta, felkockázott almát dobsz bele, majd együtt pirítod néhány percet még. A hús már önmagában fehérboros, almás közegben van, ehhez elég a sima krumplipüré, de esetleg egy kis mézes-fehérboros öntet mellé még menne. Egyszerű, de nem hétköznapi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!