Elfogyott a muffin papírformám és sütőpapírom sincs, de muffit akarok sütni. Mit tegyek?
Sajnos bolt nincs a közelemben, viszont szeretnék meglepit sütni a családnak és csak ez megy üzembiztosan.
Ilyen sütő formám van: [link]
Ha mondjuk kivajazom a formákat és abba bele a süti tészta az úgy milyen ötlet? Várom válaszaitokat! :)
Mi a baj ezzel, ez kifejezetten muffi sütőforma, én mindig ilyenben sütöm :)
Vajazd/olajozd ki, és nem lesz semmi baja. Ha nem jönne ki, egy vékony vajazókéssel körbevághatod a süti és a forma között és úgy ki fog pottyanni :)
Nincs vele semmi baj, csak mutattam hogy ilyen sütőformám van és hogy ezzel mit lehet csinálni, mert én mindig rakok bele papírt is :)
Köszönöm a válaszod, akkor kipróbálom a kivajazásos módszert.
Látom már megoldódott a probléma, de azért leírom én hogy szoktam: sütőpapírból vágok ki kis négyzeteket, és ezeket "gyűröm" bele a muffinformákba, majd ezt töltöm meg a tésztával. Nekem sokkal jobban tetszik így, mint a kész muffinpapíros megoldás, sokkal gusztább és rusztikusabb az eredmény.
Nem tudom mennyire írtam le érthetően, de a végeredmény iylesmi szokott lenni:
Ó, most látom, hogy sütőpapírod sem volt otthon, bamba vagyok kicsit:)
Na mindegy, ha más nem, ez a kérdés meghozta a kedvem egy kis muffinsütéshez:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!