Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mondanátok jó almás süti...

Mondanátok jó almás süti recepteket? Van itthon kb 1-2 kiló alma, milyen sütit tudok belőle csinálni?

Figyelt kérdés
2010. nov. 23. 20:36
 1/6 anonim ***** válasza:

hozzávalók 4 főre


* 2 tojás

* 2 dl cukor

* 15 dkg margarin

* 2 dl finomliszt

* 1 kk sütőpor

* 2 db nagyobb alma


szóráshoz


* fahéj

* kristálycukor


elkészítés


1. A tojásokat és a cukrot habosra keverjük, majd az olvasztott margarint hozzáadjuk.

2. A finomlisztet és a kis sütőport összekeverjükk és beledolgozzuk a tojásos egyvelegbe.

3. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát.

4. Az almákat szeletejük, és ízlés szerinti formában a tésztán elhelyezzük. Megszórhatjuk fahéjjal, illetve kristálycukorral a tetejét.

5. Középmeleg sütőben (kb 180 fokon) 35-40 percig sütjük.


[link]

2010. nov. 23. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Sokszor készítem, nagyon könnyű!!


Almás sütemény


Hozzávalók:

40 dkg alma, 20 dkg margarin, 15 dkg cukor, 3 tojás,

1 citrom héja, csipet só, 1-2 evőkanál rum,

2 kávéskanál sütőpor, 20 dkg liszt


A margarint a cukorral, az egész tojásokkal, a citromhéjjal és a rummal kikeverjük, belevegyítjük a meghámozott, nagyon vékonyra szeletelt almát, és a sütőporral elkevert lisztet. Egy tepsit kikenünk olajjal, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben közepes hőfokon megsütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral, és felszeleteljük.


[link]

2010. nov. 23. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
köszönöm, holnap meg csinálom:)
2010. nov. 23. 21:05
 4/6 anonim ***** válasza:
Még annyit a másodikhoz, hogy a margarint olvasztva adom hozzá a végén.
2010. nov. 23. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
kekszes almás andikonyhája-oldalon nézd meg
2010. nov. 23. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Almás pitetorta

Hozzávalók:

25 dkg finomliszt

12,5 dkg vaj

1 ek. tejföl

1 tojássárgája

1 kk. sütőpor

8 dkg porcukor

4 tasak vaníliás cukor

10 dkg darált dió

2 ek. zsemlemorzsa

1,5 kg alma

10 dkg kristálycukor

1 citrom héja

1 kk. őrölt fahéj

1 cs. vaníliás pudingpor


Előkészítés:

A töltelékhez az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn szálasra reszeljük. Hozzáadjuk a kristálycukrot, belereszeljük a citrom héját, és mérsékelt tűzön, gyakran megkeverve pépes-krémes puhaságúra pároljuk, levét elfőzzük. Hagyjuk kihűlni, hozzáadunk 2 tasak vaníliás cukrot, beleszórjuk a fahéjat és a pudingport, jól elkeverjük.

Az omlós tésztához a lisztet keverőtálba szitáljuk. Beletesszük a vajat, a tejfölt, a tojássárgáját, a sütőport, csipetnyi sót, 8dkg porcukrot és 2 tasak vaníliás cukrot. Jól összedolgozzuk (ha van lehetőleg robotgép dagasztóspiráljával). Munkalapra szedjük és átgyúrjuk. Cipót formálunk belőle, 34-36 cm átmérőjű korongra nyújtjuk, a formába terítjük. A tészta alját, oldalát villával megszurkáljuk. Megszórjuk a tésztát, a dió-zsemlemorzsa keverékével, tetejére simítjuk az almapépet. A sütőben közepes hőfokon 45 percig sütjük.

Nagyon finom! :)

2010. nov. 23. 23:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!