Mondanátok jó almás süti recepteket? Van itthon kb 1-2 kiló alma, milyen sütit tudok belőle csinálni?
hozzávalók 4 főre
* 2 tojás
* 2 dl cukor
* 15 dkg margarin
* 2 dl finomliszt
* 1 kk sütőpor
* 2 db nagyobb alma
szóráshoz
* fahéj
* kristálycukor
elkészítés
1. A tojásokat és a cukrot habosra keverjük, majd az olvasztott margarint hozzáadjuk.
2. A finomlisztet és a kis sütőport összekeverjükk és beledolgozzuk a tojásos egyvelegbe.
3. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát.
4. Az almákat szeletejük, és ízlés szerinti formában a tésztán elhelyezzük. Megszórhatjuk fahéjjal, illetve kristálycukorral a tetejét.
5. Középmeleg sütőben (kb 180 fokon) 35-40 percig sütjük.
Sokszor készítem, nagyon könnyű!!
Almás sütemény
Hozzávalók:
40 dkg alma, 20 dkg margarin, 15 dkg cukor, 3 tojás,
1 citrom héja, csipet só, 1-2 evőkanál rum,
2 kávéskanál sütőpor, 20 dkg liszt
A margarint a cukorral, az egész tojásokkal, a citromhéjjal és a rummal kikeverjük, belevegyítjük a meghámozott, nagyon vékonyra szeletelt almát, és a sütőporral elkevert lisztet. Egy tepsit kikenünk olajjal, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben közepes hőfokon megsütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral, és felszeleteljük.
Almás pitetorta
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
12,5 dkg vaj
1 ek. tejföl
1 tojássárgája
1 kk. sütőpor
8 dkg porcukor
4 tasak vaníliás cukor
10 dkg darált dió
2 ek. zsemlemorzsa
1,5 kg alma
10 dkg kristálycukor
1 citrom héja
1 kk. őrölt fahéj
1 cs. vaníliás pudingpor
Előkészítés:
A töltelékhez az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn szálasra reszeljük. Hozzáadjuk a kristálycukrot, belereszeljük a citrom héját, és mérsékelt tűzön, gyakran megkeverve pépes-krémes puhaságúra pároljuk, levét elfőzzük. Hagyjuk kihűlni, hozzáadunk 2 tasak vaníliás cukrot, beleszórjuk a fahéjat és a pudingport, jól elkeverjük.
Az omlós tésztához a lisztet keverőtálba szitáljuk. Beletesszük a vajat, a tejfölt, a tojássárgáját, a sütőport, csipetnyi sót, 8dkg porcukrot és 2 tasak vaníliás cukrot. Jól összedolgozzuk (ha van lehetőleg robotgép dagasztóspiráljával). Munkalapra szedjük és átgyúrjuk. Cipót formálunk belőle, 34-36 cm átmérőjű korongra nyújtjuk, a formába terítjük. A tészta alját, oldalát villával megszurkáljuk. Megszórjuk a tésztát, a dió-zsemlemorzsa keverékével, tetejére simítjuk az almapépet. A sütőben közepes hőfokon 45 percig sütjük.
Nagyon finom! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!