Ki hogyan készíti a chillis babot? Milyen húsból? Darált kockázott vagy esetleg mindkettő?
Mit szoktatok hozzá enni?
Köszönöm.
Vita est volt belőle tegnap egy baráti társaságban.
" de én kenyér nélkül semmit nem tudok megenni, a tésztákon kívül. "
Hm, jó gusztustalan szokás.
Én is és anyukám is darált sertés húsból csináljuk. Összevágjuk kicsire a hagymát,rádobjuk a húst,mikor kifehéredik,akkor felöntöm vízzel,beleöntjük az alapport vagy a fűszereket,azután a piros babkonzervet. Előtte én leszoktam önteni róla a levet és kicsit át is öblítem. Mikor már majdnem megfőtt ,a legvégén megy bele a konzerv kukorica. Kenyérrel esszük,ha van otthon akkor karikázok rá csìpős paprikát. Nagyon ritkán a tányéromba rakok egy pici tejfölt is.
De én láttam több helyen is ,hogy löncshúsból készítik. Na az undorító. Még leírni is az. Számomra az az étel meggyalázása 😂
Olyan csilis babot is ettem már ,igaz nem tudom,hogy az pontosan hogy készült,de darált hús volt benne és apró fegér bab,és az egész étel nem piros színű volt,hanem fehér. Gondolom tejföl lett hozzákeverve. Nem volt rossz ,de nem az igazi.
Olyat is láttam már,kérésre készítettem is úgy,hogy nem darált húsból,hanem apró kockákra kellett vágnom a húst. De ugyanúgy készült ,mint ahogy az első variációt leírtam.
Darálthúsból. Ha nincs itthon, sem esünk kétségbe, elkészítem apróra kockázott húsból. Ha chillis babot akarok enni, akkor nem a hús formáján fog múlni...Hozzá paradicsomos babkonzerv, szigorúan tescos, ennek teljesen más a paradicsomszósza mint a többinek, amivel idáig találkoztam, fűszerek és kukorica. Régebben kenyérrel ettük, de egyszer egy kajáldában rizzsel kaptuk nagy meglepetésünkre. Viszont azóta mi is azzal esszük.
Egyébként véleményem szerint felesleges azon vitatkozni ki hogy készít egy ételt. Leszólni meg butaság. Mindenki úgy készíti és eszi a kaját, ahogy ő szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!