Van aki így főzi a rizst? Miért?
Szűrőbe teszi, csap alatt megmossa. Eddig nem furcsa, én is meg szoktam mosni, még ha nem is szűrőben.
De ezután a szűrőt rázogatja fel-le, jobbra-balra. Talán a vizet akarja kirázni?
Én is kirázom belőle a vizet. Szimpla megszokás.
Gondolom a bent maradó "piszkos" vizet akarják kinyomni belőle, hogy "teljesen tisztán" kerüljön a főző vízbe.
Általában azok csinálják ezt, akik ilyen sz*.r hagyományos magyar, szétesős száraz rizst akarnak enni.
Azért, mert a rizs hidegvizes átmosásával lemosod a héjon található keményítő nagy részét, így később kevésbé fog természetesen tapadni a rizs. A jól átmosáshoz pedig pontosan rázogatni és forgatni kell a vizes rizst, hogy minél több keményítő dörzsölődjön le róla :)
Elég sokáig rázogatja, majd kis időre otthagyja, majd megismétli a műveletet.
A rázogatásnak semmi értelme, ha a piszkos víztől akarna megszabadulni, ami egyébként nem is piszkos. Szerintem a nem megmosott rizsben sincs semmi káros. A rizs hántolásakor glukózt és talkumot használnak, ezek nem veszélyesek a rizsen lévő mennyiségben. Ha nem mossuk le csak ragadós lesz a rizs, ennyi az egész. Alapos rázogatással fél %-al pergősebb lesz a rizs...
Talán a pirítás miatt csinálja, elvégre a szárazabb rizst jobban meg lehet pirítani.
Attól furcsa, hogy az alapos víztelenítés után vízbe teszi és megfőzi.
Csak majdnem Ábel vagyok, az első betűig stimmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!