Rizst kb mennyi ideig kell főzni?
szóval az indiai módszer érdekelne amikor nem játszanak a viz-rizs aránnyal hanem csak simán megfőzik mint a tésztát.
kb hany percig kellene főzni illetve fedő alatt vagy fedő nélkül kell-e csinálni?
A kérdező indiai változatról érdeklődött.
Nem tudom bár, hányféle indiai módi létezik, de a krisnásokról tudom, hogy hagyományos indiai ételeket készítenek, ők nem pűrésedésig főzik, hanem szemesre.
15-20 perc, mint a kétszeres víz esetében. Érdemes egy-két szemet megkóstolni, hogy elég puha-e.
Ezt találtam a neten:
Az indiai konyha hosszúszemű basmati rizst használ, ezt hideg vízben addig mossák míg a keményítőt teljesen lemssák tehát a víz tiszta marad,nem válik tejszerűvé. A megmosott rizst fél óráig hideg ízben áztatják,leszűrik, oljon megmelegítik,és 1.4 szeres vízben párolják 11 percig, ezután lefedve pihentetik 10 percig.
Ha úgy szeretnéd főzni, mint az olaszok a tésztát, 10 szeres mennyiségű lobogó forró vízben 11 percig főzöd, leszűröd, és azonnal tálalod. Ez a módszer gyors ,de a basmati rizs különlegesen finom ízének nagy részét a főzővízzel együtt kiöntöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!