Mi az hogy megpirítani egy kicsit a rizst főzés előtt?
Figyelt kérdés
Honnét tudom, hogy már eléggé meg van pirulva?
Gondolom nem kell megvárni amig kezd sütétedni.
2016. nov. 6. 11:46
2/13 A kérdező kommentje:
Eleve fehér.
2016. nov. 6. 11:53
3/13 anonim válasza:
Huuu tényleg? Nem mondod?? Ha csinàlod, ugyis látni fogod a vàltozást.
4/13 A kérdező kommentje:
Most csináltam és nem láttam. De ha olyan buta vagy, hogy nem tudod érthetően leírni akkor hagyjuk.
2016. nov. 6. 11:58
5/13 anonim válasza:
A rizs "átlátszóan fehér" alapesetben. Észre fogod venni,amint egy nem átlátszóan fehér színt vesz fel a hő hatására,továbbá,az sem gond,sőt finomabb,ha kicsit sárgás is lesz a szemek széle. Amikor ezt a műveletet csinálod,kevergesd,hogy ne égjen oda. Miután 1.5-2x-es vízmennyiséggel felöntöd a főzéshez, nem szabad keverni,hogy ne törjenek a szemek,akkor tapadós lenne. Ilyenkor minimumra kell venni a hőt,hogy csak párolódjon, fedő alatt. Ne főzd el az összes nedvességet róla,amikor kicsi van rajta, vedd le a hőről,fedve hagyd,hadd szívja fel a maradék levet kihűlés kózben. Így pörgős marad,nem lesz ragacsos állagú. Sokan fogják írni a konyharuha trükköt is. Sok sikert!
6/13 anonim válasza:
Elég ha jól átforrósítod, de valóban látni a változást, nem más színű lesz, ezt így nem lehet megfogalmazni, hanem "más".
7/13 anonim válasza:
én addig szoktam kevés zsíron piritani, amíg néhol már kicsit megbarnul, azután 10 percig főzöm, majd 10 percig lefedem
8/13 anonim válasza:
Én addig pirítom, amíg el nem kezdenek csikorogni a rizsszemek. Kis lángon gyakran kavargatva te is tapasztalni fogod.
9/13 anonim válasza:
Nem kell okoskodni meg leszólni, mert jót írt a fehérítős. Bár inkább "üvegesnek" mondanám és ha nem látod a változást, akkor baj van a szemeddel.
10/13 anonim válasza:
De ha olyan buta vagy, hogy nem értesz meg egy egyszerű magyarázatot akkor hagyjuk.
:D
10 éves lányom meg tud egy adag rizst főzni.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!