Mi az hogy megpirítani egy kicsit a rizst főzés előtt?
Figyelt kérdés
Honnét tudom, hogy már eléggé meg van pirulva?
Gondolom nem kell megvárni amig kezd sütétedni.
2016. nov. 6. 11:46
11/13 anonim válasza:
Amikor beletesszük a zsiradékba inkább átlátszó, üveges,de, akkor már a keményítő elkezd pirulni, akkor már matt fehér.Ha az egész egyenletesen ilyen, akkor lehet másfél-kétszeres FORRÓ vízzel felönteni, átkeverni, és addig hagyni lassú tűzön főni, míg a vizet fel nem szívta.
Most jön a konyharuhás "trükk" :), hátra kell húzni pihenni, és dupla konyharuhával a fedőt még betakarni.10-15 perc múlva fogyasztható a szép pergős állagú rizsünk.
12/13 anonim válasza:
A rizs akkor pirul meg ha üvegesből fehér lesz,a hagyma meg akkor ha fehérből üveges lesz... Nekem ezt tanították és 9 éves korom óta főzök így... (Üveges=átlátszó fehér) 20/L
13/13 anonim válasza:
Jó tanító mestered volt, így igaz, ahogy írtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!