Tyúkszívből mit készítsek? Tippek?
pörköltnek szoktam megfőzni és tarhonyával keverem .
Savanyú vetrecének is finom igaz abba eredetileg marhahús kell.
Ha veszel hozzá májat és zúzát nagyon finom pörköltet tudsz készíteni.
Itt vannak receptek hozzá:
Én nagyon szeretem a tyúkszívet!
Resztelt szívet szoktam csinálni. Olyan mint a resztelt máj csak ez szívből van.
A szíveket félbe vágom, ha van bennük ilyen alvadt vér darabok, azokat kiszedegetem. Hagymát felcsíkozok, kevés olíva olajon elkezdem párolni, majd a félbe vágott szíveket is beleteszem, só, bors, majoránnával fűszerezem, majd nyomok hozzá 1-2-gerezd fokhagymát is.
Ezt kevergetem, majd lefedem. Ha már megpuhult, megfőtt a szív, a fedőt leveszem, keverek rajta és kész is.
Mellé sült krumplit szoktam sütni.
Resztelt májba szoktam belefőzni. De előtte szépen vékony karikára-szelem, és már a hagymával együtt kezdem el párolni, dinsztelni, így a májjal együtt, egyidőben már tökéletesen puha is.
Ha pulykaszív lenne, akkor hosszában végigvágni az oldalát, szétteríteni, bele egy zacsiba, azon keresztül kiklopfolni, panírozni, rántani... finom. Ha a tyúkszív elég nagy, ezt is megpróbálhatod belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!