Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tyúkszívből mit készítsek?...

Tyúkszívből mit készítsek? Tippek?

Figyelt kérdés
Vettem fél kiló tyúkszivet 200 forintért, félárra leértékelve. Milyen fajta ételt érdemes készíteni belőle? Egy barátom mondta, hogy próbáljam ki egyszer ha találok, mert neki ízlett. Tényleg elég gusztusosan néz ki és érdekelne hogyan elkészítve a legjobb, mit csináljak belőle. Bármire nyitott vagyok
2017. márc. 7. 12:30
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

pörköltnek szoktam megfőzni és tarhonyával keverem .

Savanyú vetrecének is finom igaz abba eredetileg marhahús kell.

Ha veszel hozzá májat és zúzát nagyon finom pörköltet tudsz készíteni.

2017. márc. 7. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mehet húslevesbe is
2017. márc. 7. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
94%
A pörkölt a legjobb választás, akár nokedlivel, de rizzsel és tarhonyával is finom.Ha tényleg tyúk, és elég nagyok, vágd ketté. Kicsit tovább fő, mint a csirkeszív.
2017. márc. 7. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Pörkölt :)
2017. márc. 7. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
77%
Mi májjal együtt fogyasztjuk, hagymás máj néven :)
2017. márc. 7. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Itt vannak receptek hozzá:

[link]


Én nagyon szeretem a tyúkszívet!

Resztelt szívet szoktam csinálni. Olyan mint a resztelt máj csak ez szívből van.

A szíveket félbe vágom, ha van bennük ilyen alvadt vér darabok, azokat kiszedegetem. Hagymát felcsíkozok, kevés olíva olajon elkezdem párolni, majd a félbe vágott szíveket is beleteszem, só, bors, majoránnával fűszerezem, majd nyomok hozzá 1-2-gerezd fokhagymát is.

Ezt kevergetem, majd lefedem. Ha már megpuhult, megfőtt a szív, a fedőt leveszem, keverek rajta és kész is.

Mellé sült krumplit szoktam sütni.

2017. márc. 7. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
83%

Resztelt májba szoktam belefőzni. De előtte szépen vékony karikára-szelem, és már a hagymával együtt kezdem el párolni, dinsztelni, így a májjal együtt, egyidőben már tökéletesen puha is.


Ha pulykaszív lenne, akkor hosszában végigvágni az oldalát, szétteríteni, bele egy zacsiba, azon keresztül kiklopfolni, panírozni, rántani... finom. Ha a tyúkszív elég nagy, ezt is megpróbálhatod belőle.

2017. márc. 7. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Levesbe imádom :)
2017. márc. 7. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!