Milyen eteleket keszitsek csirkemajbol kezdo
haziasszonykent?
Figyelt kérdés
Az egy dolog, hogy nem remelekek a konyhaban, de majat se csinaltam sose, mert nem szeretem :( viszont a parom imadja, es emlitette, hogy reg evett, ezert szivesen csinalnek neki. Annyit tudok, hogy nem szabad sozni, mert megkemenyedik, de amugy nem hiszem, hogy eletemben majhoz nyultam volna. Koszonim, ha segitetek!
Szerintem a borsós resztelt máj isteni finom rizzsel. A recept is egyszerű. Én így csinálom:
hagymát felaprítom, olajon üvegesre pirítom, majd szórok rá pirospaprikát utána beleöntök borsót és vízet engedek rá. Ha már megfőtt nagyjából a borsó hozzá teszem a májat feldarabolva. kb 15-20percig főzöm vagy amíg meg nem puhul a máj(persze rakok bele sót borsot, néha csemege piros aranyat egy kicsit). Nem kell sokáig főzni mert hamar megfő a máj.Rizst főzök hozzá köretként és már kész is . Kb 30 percet vesz el az életedből és nagyon finom!
2017. jan. 20. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
2/12 A kérdező kommentje:
Koszonom! Egyszerunek hangzik, ki fogom probalni! :)
2017. jan. 20. 21:58
3/12 anonim válasza:
vagy esetleg rántva, krumplipürével, befőttel/tejfölös ubisalival :)
2017. jan. 20. 23:48
Hasznos számodra ez a válasz?
4/12 anonim válasza:
Én holnap akarok rántott májat petrezselymes rizzsel
2017. jan. 21. 08:28
Hasznos számodra ez a válasz?
5/12 anonim válasza:
A rántott máj tényleg nagyon finom, de eddig ahányszor csináltam, mindig robbant meg pukkadt... nagyon egyszerű elkészíteni, de félve javaslom, mert lehet neked is robban, és ne indítsd a májjal való barátkozást néhány égési sérüléssel :D
2017. jan. 21. 08:35
Hasznos számodra ez a válasz?
6/12 anonim válasza:
A panírozott májat csak közepesen felmelegített olajba rakom, és igyekszem gyorsan egymás után sűrűn belerakni, hogy a serpenyő alját teljesen beterítse. És csak közepes lángon sütöm, akkor nem fog csapkodni.
2017. jan. 21. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
7/12 anonim válasza:
A rántott máj készítése előtt villával jó alaposan meg kell szurkáni a májat,akkor nem durrog.
Én baconba tekert csirkemájat készítenék. A csirkemájat kevés majorannával, vagy ha van, friss zsályalevéllel fűszerezem , betekerem egy szelet baconbe,fogpiszkálóval átszúrom ,és tűzálló tálba teszem . 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütöm. Krumplipürével tálalom, de hidegen is finom ,friss salátával. Vendégváró falatkáknak is kiváló.
2017. jan. 21. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
8/12 anonim válasza:
Köszi a tippeket, kipróbálom :) Eddig egy óriási fedőt pajzsként tartva és hosszú villával jártam a csárdást remegő kézzel, hogy hátha pont nem arra csap a kötsög, de most lehet megoldom a problémát :)
Amúgy pedig nyugodtan sózhatod, semmi baja nem lesz. Ez egy régi hiedelem, amit én is tartottam egészen addig amíg egy cikkben kipróbálták sózva és só nélkül, és ugyanolyan lett a végeredmény, sőt. Azóta én is átálltam, egyszerűbb menet közben sózni mint az asztalnál. És tényleg semmi nyoma a kiszáradásnak, pont ugyanolyan jó maradt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!