Mit lehet még csinálni a fagyasztott csirkemájból a resztelt májon kívül?
Rántottmáj, máj sörtésztában kisütve. hagymás máj, lecsósmáj, házi májpástétom, ... és még sorolhatnánk.
Mindenesetre engedd ki a fagyos májat, alaposan vizsgáld át, a fehér cafrangokat vágd le, és főleg az epére figyelj, mert egy icipici ottmaradt darabka is teljesen tönkre teheti az elkészült ételt.Ha epés májjal találkozol, azt az egész májdarabot dobd ki, nem érdemes bajlódni a kivágással, mert nem biztos, hogy sikeres lesz,könnyen szétfakadhat az epe.
Én pont ma csináltam életem első májas ételét. :)
Nem magamnak mert én nem szeretem, hanem a férjemnek.
És nagyon ízlett neki, nagyon jól sikerült, ezt csináltam:
Én is szoktam ilyet csinálni, mint az utolsó, csak mindenféle zöldséggel, ami éppen van, sárgarépa, zeller, gomba, karfiol, kaliforniai paprika, zöldborsó, stb.
Egyébként a fagyasztott csirkemájból felengedés után mindent elkészíthetsz, amit a frissből szoktál, és amit az előző válaszolók leírtak.
Vasárnapi ebéd:
- a kiengedett májat lisztbe forgatva hirtelen megsütöttem (= a belsejéből a véres lé süljön ki!)
- készítettem egy lecsó-alapot = hagyma, z-paprika, paradicsom, abba beleforgattam a sült májat
- köret hozzá petrezselymes rizs volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!